U Požegi održana metodsko pokazna vježba

U Središtu za obuku i doktrinu logistike u Požegi na vježbalištu „Glavica“ u srijedu, 14. listopada 2009., provedena je metodsko pokazna vježba pod nazivom „Rad logističke postaje u terenskim uvjetima i prevoženje helikopterom“. Uz djelatnike SzOiDL, u vježbi su sudjelovali i pripadnici eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze „Pleso“ HRZ I PZO sa helikopterom Mi-171 Sh.

Cilj vježbe bio je prikazati strukturu, sastav i organizaciju rada terenske logističke postaje, prijevoz ranjenika i logističkog paketa helikopterom, standardizirati organizacijsku shemu, te prikazati radnje i postupke u opskrbi snaga na terenu sukladno zahtjevima, kao i organizacija i transport povrijeđenih i ranjenih sa terena.

Kroz vježbu je prikazana uvježbanost djelatnih vojnika na specijalističkoj vojnoj obuci za rad u logističkoj postaji u terenskim uvjetima, te postupcima i radnjama prilikom prevoženja sredstava i ljudi helikopterom. Vježbi su nazočili zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za potporu brigadni general Nikola Škunca, zapovjednik Središta za temeljnu obuku HKoV-a pukovnik Robert Krnčević, djelatnici Središta za obuku i doktrinu logistike i polaznici tečajeva koji se provode u SzOiDiL.

 

[nggallery id=109]