Foto: HKoV/ D. Miljković

U Sisačko-moslavačku županiju upućeno 100 vojnika

Temeljem Odluke ministra Krstičevića u Letovanić upućeno 50 pripadnika OS RH, u Petrinju 30, a u Hrvatsku Kostajnicu 20 pripadnika OS RH

Temeljem zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević donio je u utorak, 13. ožujka 2018. godine Odluku o upućivanju do 100 pripadnika Oružanih snaga RH za pomoć na području ugroženom poplavama na području Sisačko-moslavačke županije.

Na područje Letovanića upućeno je 50 pripadnika OS RH, Petrinje 30, a u Hrvatsku Kostajnicu 20 pripadnika OS RH, gdje će biti angažirani na obrani od poplave.

Podsjetimo, ministar Krstičević je u ponedjeljak, 12. ožujka 2018. godine donio Odluku o upućivanju do 100 vojnika za pomoć na području ugroženom poplavama na području Karlovačke županije.

Trenutno je na području oko Mostanja u Karlovcu angažirano 15 pripadnika OS RH na punjenju vreća i izgradnji zečjih nasipa.

U Sisačko-moslavačku županiju upućeno 100 vojnikaU Sisačko-moslavačku županiju upućeno 100 vojnikaU Sisačko-moslavačku županiju upućeno 100 vojnikaU Sisačko-moslavačku županiju upućeno 100 vojnika