U sjedištu NATO-a u Bruxellesu odana počast žrtvi Vukovara i Škabrnje | Foto: MORH

U sjedištu NATO-a u Bruxellesu odana počast žrtvi Vukovara i Škabrnje

Hrvatska koju su naši branitelji stvarali i za koju su se žrtvovali danas je u društvu saveznika iz Sjevernoatlantskog saveza i Europske unije, na ispravnoj strani povijesti, poručuje Banožić

Ispred sjedišta NATO-a u Bruxellesu u petak 18. studenog 2022. hrvatska zastava spuštena je na pola koplja čime je odana počast svim žrtvama Vukovara i Škabrnje u prigodi obilježavanja 31. obljetnice pada Vukovara i obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Ministar obrane Mario Banožić poručio je kako su saveznici na taj način odali poštovanje svim onim hrvatskim braniteljima, svim stradalim stanovnicima grada heroja Vukovara i mjesta strašnog stradanja Škabrnje.

“Podsjećamo se danas cijene slobode naše Domovine. Odajemo zahvalnost svima onima koji predstavljaju temelj naše države, naše slobode i naše pobjede.

Prilika je danas reći kako je Hrvatska koju su naši branitelji stvarali i za koju su se žrtvovali danas u društvu saveznika iz Sjevernoatlantskog saveza i Europske unije – na ispravnoj strani povijesti.

Hrvatska se danas sjeća svojih žrtava. Znamo odakle smo krenuli, kako smo se borili i kamo idemo – ponosno i uspravno!”, zaključio je ministar Banožić.

U sjedištu NATO-a u Bruxellesu odana počast žrtvi Vukovara i ŠkabrnjeU sjedištu NATO-a u Bruxellesu odana počast žrtvi Vukovara i ŠkabrnjeU sjedištu NATO-a u Bruxellesu odana počast žrtvi Vukovara i ŠkabrnjeU sjedištu NATO-a u Bruxellesu odana počast žrtvi Vukovara i Škabrnje