Predstavnici društva Đuro Đaković prezentirali su svoje daljnje planove i proizvodne aktivnosti u narednom razdoblju

U Vladi RH održan sastanak s predstavnicima Đure Đakovića

Uz predsjednika Vlade sastanku je nazočio ministar obrane Mario Banožić i načelnik Sektora za naoružanje i opremu brigadir u MORH-u Davor Tretinjak

Predsjednik Vlade Andrej Plenković održao je u ponedjeljak 3. siječnja 2022. u Banskim dvorima radni sastanak s predstavnicima društva Đuro Đaković.

Uz predsjednika Vlade sastanku je nazočio ministar obrane Mario Banožić, potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić te načelnik Sektora za naoružanje i opremu brigadir u MORH-u Davor Tretinjak, član Uprave Đuro Đaković Grupe Pavel Maroušek, predsjednik Uprave Đuro Đaković Specijalna vozila Danijel Marić te članom Uprave Đuro Đaković Specijalna vozila Goran Matanić.

Tijekom sastanka obje strane pozdravile su donošenje odluke Europske komisije krajem prosinca 2021. godine, kojom je odobren Program restrukturiranja Đure Đakovića. Vlada je u proteklom razdoblju bila u intenzivnoj komunikaciji s predstavnicima Komisije te je ova odluka jasan znak da je plan za Đuro Đaković Grupu održiv.

Predsjednik Vlade Plenković kazao je da će Vlada kao i dosad činiti sve da pomogne opstanku Đure Đakovića te podupirati aktivnosti za restrukturiranje kompanije.

Predstavnici društva Đuro Đaković prezentirali su svoje daljnje planove i proizvodne aktivnosti u narednom razdoblju. Plenković je najavio da će Vlada u kratkom roku dati konačno odobrenje Programa te usvojiti druge prateće dokumente čime će se stvoriti preduvjeti za učinkovitu provedbu procesa restrukturiranja.