U Zadru uručeni ugovori stipendistima zrakoplovnim tehničarima | Foto: HRZ

U Zadru uručeni ugovori stipendistima zrakoplovnim tehničarima

U Tehničkoj školi u Zadru uručeni ugovori o stipendiranju učenicima koji se školuju za zanimanje zrakoplovni tehničar

U Tehničkoj školi u Zadru u utorak 26. ožujka 2024. godine Ministarstvo obrane potpisalo je ugovore o stipendiranju s deset učenika trećih razreda koji se školuju za zanimanje zrakoplovnog tehničara.

Naime, nakon prijave na javni poziv deset učenika uspješno je prošlo zahtjevan odabirni postupak te su time stekli sve potrebne uvjete kako bi postali stipendisti Ministarstva obrane Republike Hrvatske za zanimanje zrakoplovni tehničar.

Ugovore je učenicima uručio voditelj Službe za izobrazbu brigadir Boženko Đevoić koji se ovom prigodom zahvalio učenicima, njihovim roditeljima, profesorima Tehničke škole te djelatnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na iznimno dobroj suradnji.

Zamjenik zapovjednika Središta za obuku brigadir Ivica Černe čestitao je učenicima što su odabrali zanimanje zrakoplovni tehničar te se u ovoj prigodi posebno zahvalio roditeljima na iskazanom povjerenju u djelatnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te poručio: “Mi pazimo na vašu djecu.”

“Imat ćete priliku raditi na novim sredstvima, mogućnosti za napredovanje i usavršavanje. Ovo je prilika koja se pruža malobrojnima. Zato vas pozivam da budete motivirani, predani i ustrajni u pozivu koji ste izabrali”, kazao je brigadir Černe.

Ravnatelj Tehničke škole Prusac zahvalio je Ministarstvu obrane i Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu na ovoj hvalevrijednoj suradnji. “Zahvaljujući ovoj suradnji broj učenika koji se prijavljuje za zanimanje zrakoplovni tehničar iz godine u godinu se povećava”, rekao je Prusac te poželio svim učenicima uspjeh u daljnjem školovanju.

Potpisivanju ugovora su, uz profesore i ravnatelja Tehničke škole u Zadru mr.sc. Denisa Prusca, dipl.ing. i obitelji, nazočili brigadir Boženko Đevoić i Helena Dolenec iz Uprave za ljudske potencijale Ministarstva obrane Republike Hrvatske, zamjenik zapovjednika Središta za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Rudolf Perešin” brigadir Ivica Černe te načelnik stožera i zamjenik zapovjednika 93. krila HRZ-a brigadir Tomislav Vacenovski.

U Zadru uručeni ugovori stipendistima zrakoplovnim tehničarimaU Zadru uručeni ugovori stipendistima zrakoplovnim tehničarimaU Zadru uručeni ugovori stipendistima zrakoplovnim tehničarimaU Zadru uručeni ugovori stipendistima zrakoplovnim tehničarimaU Zadru uručeni ugovori stipendistima zrakoplovnim tehničarimaU Zadru uručeni ugovori stipendistima zrakoplovnim tehničarimaU Zadru uručeni ugovori stipendistima zrakoplovnim tehničarimaU Zadru uručeni ugovori stipendistima zrakoplovnim tehničarimaU Zadru uručeni ugovori stipendistima zrakoplovnim tehničarima