Foto; HRZ / M. Karačić

Višnjić zahvalio HV-u na potpori snimanja filma “General”

Uoči premijere filma “General” koji će se prikazati na otvorenju Pulskog filmskog festivala Višnjić zahvalio HV-u na potpori snimanja filma

Uoči premijere filma “General” koji će se prikazati u subotu, 13. srpnja 2019. na otvorenju Pulskog filmskog festivala, poznati hrvatski i holivudski glumac Goran Višnjić koji u filmu glumi umirovljenog generala Antu Gotovinu zahvalio je Hrvatskoj vojsci na potpori u snimanju serijala i filma. 

“Hrvatska vojska pružila nam je ogromnu pomoć i zaslužuje našu veliku zahvalu i poštovanje. Još za vrijeme snimanja filma posjetili smo neke od postrojbi i vojarni kako bi naša glumačka ekipa upoznala te vrsne profesionalce i izrazila poštovanje. Moje upoznavanje s akrobatskom grupom “Krila Oluje” koja nosi naziv po pobjedničkoj operaciji “Oluja” pretvorila se u prijateljstvo i jedno nezaboravno iskustvo zajedničkog leta”, istaknuo je Višnjić.

 

Foto: HRZ / M. Karačić

 

Jedan od pilota koji je sudjelovao u snimanju scene koja bilježi povratak generala Ante Gotovine (Goran Višnjić) i admirala Davora Domazeta-Loše (Tarik Filipović) s Brijunskog sastanka i njihov susret s generalom Antom Rosom (Boris Svrtan), kapetan posade helikoptera Mi-8 MTV pukovnik Nediljko Puljević rekao je kako je i ranije sudjelovao u snimanju filmova, no ovo je bio  poseban događaj.

“Svima nama bila je čast pružiti potporu u snimanju filma “General” jer znamo koliki je doprinos generala Gotovine u obrani i oslobađanju Domovine, a kroz naše sudjelovanje vrednuje se i uloga pilota i zrakoplovne sastavnice u Domovinskom ratu”, naglasio je pukovnik Puljević.