Vlada RH o okvirnom dogovoru između MORH-a i Ministarstva obrane Republike Kosova| Foto: MORH/ J. Kopi

Vlada RH o okvirnom dogovoru između MORH-a i Ministarstva obrane Republike Kosova

MORH je potpisao Okvirni dogovor s kosovskim Ministarstvom obrane da se omogući stvaranje međunarodnopravnog okvira u svrhu provedbe zajedničkih aktivnosti na području obrane

Vlada Republike Hrvatske je na 224. sjednici održanoj u srijedu 7. lipnja 2023. godine donijela Zaključak u vezi s okvirnim dogovorom između Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Ministarstva obrane Republike Kosova u vezi provedbe zajedničkih aktivnosti oružanih snaga Republike Hrvatske i Sigurnosnih snaga Republike Kosova.

Ministar Banožić izvijestio je kako je na marginama nedavno održane izložbe ASDA u Zadru s ministrom obrane Kosova Republike Kosovo Armendom Mehajem potpisao Okvirni dogovor kako bi se omogućilo stvaranje međunarodnopravnog okvira unutar kojega će se riješiti sva pitanja u svrhu provedbe zajedničkih aktivnosti na području obrane pripadnika snaga država sudionika.

“Okvirnim dogovorom utvrđuje se da će ministarstva obrane Hrvatske i Kosova pristupiti stvaranju takvog međunarodnopravnog okvira, po ispunjavanju uvjeta i u skladu s nacionalnim zakonodavstvima Republike Hrvatske i Republike Kosova”, istaknuo je ministar obrane.