Foto: Arhiva MORH

Vojna vježba “SAVA STAR 23” na vojnom poligonu “Gašinci”

Na vježbi sudjeluje 160 pripadnika Hrvatske vojske te 120 pripadnika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske

Na vojnom poligonu “Gašinci”, u srijedu 27. rujna 2023. održat će se prikaz vojne vježbe “SAVA STAR 23” koju provode pripadnici Oružanih snaga RH s pripadnicima Oružanih snaga Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u okviru bilateralne vojne suradnje.

Na vježbi sudjeluje 160 pripadnika Hrvatske vojske te 120 pripadnika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Radi se o vježbi koja se provodi desetu godinu za redom te predstavlja značajan oblik bilateralne suradnje sa Oružanim snagama Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Glavni cilj vježbe je unapređenje interoperabilnosti i postizanje kompatibilnosti u djelovanju u međunarodnom okruženju kroz zajedničko uvježbavanje u zahtjevnim i realističnim uvjetima na terenu.

Pozivamo predstavnike medija zainteresirane za praćenje vježbe da dođu u srijedu 27. rujna najkasnije do 9 sati na poligon Gašinci, te da svoj dolazak najave na e-mail: ines.klepic@morh.hr.

Osoba za kontakt je satnica Ines Klepić, mob: 099/563-0196.