Vojnik Vidmar najbolji "Anđeo čuvar" mjeseca rujna u Afganistanu| Foto: 11. HRVCON

Vojnik Vidmar najbolji “Anđeo čuvar” mjeseca rujna u Afganistanu

Vojnik Danko Vidmar najbolji “Anđeo čuvar” u sklopu multinacionalne satnije za mjesec rujan 2019. u NATO misiji potpore miru “Odlučna potpora”

Pripadnik 11. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO misiji potpore miru “Odlučna potpora” (Resolute Support – RS) u Afganistanu, vojnik Danko Vidmar proglašen je najboljim “Anđelom čuvarom” u sklopu multinacionalne satnije za zaštitu snaga (Multinational Force Protection Group Task Force – MN FP COY) za mjesec rujan 2019. godine.

Vojnik Danko Vidmar se kao pripadnik B voda međunarodne satnije za zaštitu snaga istaknuo svojim radom i samoinicijativom. Pozitivan i motiviran vojnik, uvijek dragovoljac i uvijek prvi u izvršavanju zadaća. Ono što sve pripadnike Voda krasi je zajedništvo u provedbi svih zadaća te cijenjenost i poštovanje od strane svih ostalih pripadnika 11. HRVCON-a zbog angažmana i doprinosa Voda za zaštitu snaga, bez kojih nema uspješne provedbe savjetovanja afganistanskih snaga ni sigurnosti za sve ostale pripadnike u kampovima Zapovjedništva za obuku, savjetovanje i pomoć – Sjever (Train Advise and Assist Command – North – TAAC-N).

Vojnik Danko Vidmar najbolji “Anđeo čuvar” u sklopu multinacionalne satnije za mjesec rujan 2019. u NATO misiji potpore miru “Odlučna potpora”| Foto: 11. HRVCON

Na svečanosti proglašenja “Guardian Angel of the month September” održanog 25. listopada 2019. pripadnici Voda za zaštitu snaga 11. HRVCON-a istaknuti su kao profesionalci koji zadaće odrađuju profesionalno i odgovorno.
Vod za zaštitu snaga koji se nalazi u sklopu TAAC-N-a najbrojnija je postrojba 11. HRVCON-a u NATO misiji”Odlučna potpora”.

Temeljna zadaća hrvatskih “Anđela čuvara” (Guardian Angel) je zaštita svih savjetnika 11. HRVCON-a te ostalih međunarodnih savjetnika u okviru odgovornosti TAAC-N-a što je jedna od najzahtjevnijih dužnosti u području misije u Afganistanu.
Pored zaštite snaga ova postrojba vrši i druge zadaće poput patroliranja izvan kampa Marmal te zadaće osiguranja kampova. Svakodnevni odlazak na zadaću po složenim vremenskim uvjetima kakvi su u Afganistanu te korištenje cjelokupne zaštitne opreme iziskuje izuzetnu tjelesnu spremnost i obučenost naših pripadnika. Za svaku zadaću koju provode moraju proći cjelokupni postupak pripreme u kojoj se pomno razrađuje svaki detalj i simuliraju sve moguće situacije.

Tijekom dosadašnjeg obnašanja dužnosti, profesionalnošću i posvećenosti zadaćama pripadnici Voda za zaštitu snaga 11. HRVCON-a usmeno su pohvaljeni od strane ključnog osoblja TAAC-N-a na čelu sa zapovjednikom B voda međunarodne satnije za zaštitu snaga (B platoon Multinational Force Protection Group Task Force – MN FP COY).

Vojnik Vidmar najbolji “Anđeo čuvar” mjeseca rujna u Afganistanu| Foto: 11. HRVCON