Foto: MORH/ M. Čobanović

Vojska u obrani od poplava u Jasenovcu, Letovaniću i Karlovcu

Pripadnici protupoplavnog voda Namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirani su u nedjelju, 18. ožujka 2018. godine u obrani od poplava u Sisačko-moslavačkoj županiji i Karlovačkoj županiji.

Tako je na području Jasenovca, u mjestu Trebež, angažirano 92 pripadnika Hrvatske kopnene vojske, na području Letovanića njih 50, a na području Male Švarće kod Karlovca angažirano je 32 pripadnika HKoV-a.

Podsjetimo, pripadnici Hrvatske vojske angažirani su na aktivnostima u pomoći u obrani od poplava sukladno odluci potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića i temeljem zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”2742″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”870″ thumbnail_height=”600″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”60″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” template=”/var/www/morh/public_html/wp-content/themes/morh/nggallery/gallery-carousel.php” ngg_triggers_display=”never” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]