#WeAreNATO: Hrvatski mornari u Splitu s građanima i turistima obilježili Dan HRM-a | Foto: MORH/ T. Brandt

#WeAreNATO: Hrvatski mornari u Splitu s građanima i turistima obilježili Dan HRM-a

Pred brojnim okupljenim građanima i turistima pripadnici HRM-a i kadeti studija Vojno pomorstvo održali su natjecanje u vezivanju mornarskih čvorova

U prigodi obilježavanja 31. obljetnice osnutka Hrvatske ratne mornarice, a u okviru kampanje We Are NATO, u Splitu je u petak 16. rujna 2022. godine na Gatu Sv. Duje održan Dan otvorenih vrata HRM-a.

Tako su građani i turisti tijekom poslijepodneva obilazili vojne brodove RTOP-12 „Kralj Dmitar Zvonimir“ i RTOP-42 „Dubrovnik“, kao i brodice VGB “Modrulj” 202. Ovo je također bila prilika i za informirati se o studijskim programima Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”, a posebice o studiju Vojnog pomorstva te dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

Kadetkinja studija Vojnog pomorstva Anđela Rohtek rekla je kako su njezina iskustva u posljednje tri godine po pitanju školovanja, izuzeto pozitivna te kako se veseli svim budućim izazovima: „Jako sam zadovoljna i vojnim, ali i fakultativnim dijelom studija te samoj praski koju radimo, ovisno o smjeru koji smo izabrali. Nikada se nisam vidjela nigdje nego u Hrvatskoj vojsci i iznimno mi je drago što ostvarujem sve svoje planove i snove“.

Oni najmlađi, oduševljenje viđenim i prezentiranim nisu skrivali, pa je desetogodišnji Lovre iz Splita rekao kako na brodovima HRM-a odmah poželi ostati i raditi: “Vjerujem kako ću i ja jednog dana biti hrvatski mornar, kao i moj tata. Volim našu Hrvatsku vojsku”.

Također, u sklopu kampanje We Are NATO pripadnici Hrvatske ratne mornarnice i kadeti studija Vojnog pomorstva na brodovima HRM-a održali su i natjecanje u vezivanju mornarskih čvorova. Svi zainteresirani mogli su se okušati u ovoj mornaričkoj vještini, a najveći interes su ponovo, pokazali oni najmlađi.

#WeAreNATO: Hrvatski mornari u Splitu s građanima i turistima obilježili Dan HRM-a#WeAreNATO: Hrvatski mornari u Splitu s građanima i turistima obilježili Dan HRM-a#WeAreNATO: Hrvatski mornari u Splitu s građanima i turistima obilježili Dan HRM-a#WeAreNATO: Hrvatski mornari u Splitu s građanima i turistima obilježili Dan HRM-a#WeAreNATO: Hrvatski mornari u Splitu s građanima i turistima obilježili Dan HRM-a#WeAreNATO: Hrvatski mornari u Splitu s građanima i turistima obilježili Dan HRM-a#WeAreNATO: Hrvatski mornari u Splitu s građanima i turistima obilježili Dan HRM-a#WeAreNATO: Hrvatski mornari u Splitu s građanima i turistima obilježili Dan HRM-a#WeAreNATO: Hrvatski mornari u Splitu s građanima i turistima obilježili Dan HRM-a#WeAreNATO: Hrvatski mornari u Splitu s građanima i turistima obilježili Dan HRM-a#WeAreNATO: Hrvatski mornari u Splitu s građanima i turistima obilježili Dan HRM-a#WeAreNATO: Hrvatski mornari u Splitu s građanima i turistima obilježili Dan HRM-a#WeAreNATO: Hrvatski mornari u Splitu s građanima i turistima obilježili Dan HRM-a#WeAreNATO: Hrvatski mornari u Splitu s građanima i turistima obilježili Dan HRM-a#WeAreNATO: Hrvatski mornari u Splitu s građanima i turistima obilježili Dan HRM-a