#WeAreNATO: Sportsko natjecanje mornara, kadeta i mladih nogometaša uoči Dana HRM-a | Foto: MORH/ F. Klen

#WeAreNATO: Sportsko natjecanje mornara, kadeta i mladih nogometaša uoči Dana HRM-a

Pripadnici Hrvatske vojske po svojoj fizičkoj spremi i sposobnostima stoje rame uz rame s kolegama drugih članica NATO-a, poručio je kapetan fregate Bajaj

U tjednu obilježavanja obljetnice Hrvatske ratne mornarice, a u okviru kampanje We Are NATO, pripadnici Hrvatske ratne mornarice, kadeti studija Vojnog pomorstva te članovi nogometnog kluba Adriatic iz Splita, sudjelovali su u sportskim natjecanjima koja su se održala u ponedjeljak 12. rujna 2022. u vojarni “Admiral flote Sveto Letica – Barba” u Splitu.

Sportski dan u HRM-u započeo je tradicionalnim natjecanjem u veslanju kutera u kojem su sudjelovale četiri ekipe: Flota Hrvatske ratne mornarice, Obalna straža RH, Bojna obalne službe motrenja i obavješćivanja te Pomorska baza Split koja je i odnijela konačnu pobjedu.

Kapetan korvete Vjeran Zekić iz Pomorske baze Split kaže kako je ponosan što su u samom vrhu već godinama: “Iako su nam pripreme trajale kraće, uspjeh nije izostao. Uvijek su nam to slatke muke, jer je interes za ovu utrku sve veći pa onda moramo izabrati najbolje među najboljima”.

Časnik za kineziologiju Hrvatske ratne mornarice, kapetan fregate Ivica Bajaj rekao je kako mu je ove godine posebno drago što se sportski dani HRM-a održavaju u sklopu kampanje We Are NATO.

“Hrvatska je čvrst i pouzdan saveznik NATO-a i stoga smo počašćeni što smo imali priliku organizirati ova sportska natjecanja. Ona su ujedno i prigoda da kroz nekoliko dana svečano obilježimo obljetnicu Hrvatske ratne mornarice”, rekao je kapetan fregate Bajaj i istaknuo kako je ovo bila prigoda i za uvjeriti se u vrhunsku fizičku spremu hrvatskih vojnika.

“Sport je neodvojiv dio vojske, ovdje u Splitu u vojarni imamo vrhunske sportske terene i mogućnosti za bavljenje sportom, od malog nogometa, košarke”, nastavlja Bajaj i dodaje kako pripadnici Hrvatske vojske po svojoj fizičkoj spremi i sposobnostima stoje rame uz rame s kolegama drugih članica NATO-a.

Pripadnik Flote HRM-a razvodnik Duje Volarević, koji već 14 godina sudjeluje u veslanju kutera kaže kako mu je uoči Dana HRM-a, uvijek čast biti sudionikom ovakvog natjecanja.
“Pripremamo se obično oko mjesec do dva. Konkurencija je uvijek jaka što natjecanje čini izazovnim i zanimljivim”, rekao je razvodnik Volarević.

Sportski dan završen je revijalnom utakmicom kadeta studija Vojnog pomorstva i NK Adriatic iz Splita.

Kadet narednik Marko Tokić rekao je kako mu je bilo zadovoljstvo igrati utakmicu s mladim nogometašima splitskog nogometnog kluba.

“U sklopu studija bavimo se različitim sportskim aktivnostima, one su svakodnevne i smatram kako svaki pripadnik Hrvatske vojske mora brinuti o svojoj spremi, mora biti u svakom trenutku spreman i za one najzahtjevnije zadaće”, zaključio je narednik Tokić.

#WeAreNATO: Sportsko natjecanje mornara, kadeta i mladih nogometaša uoči Dana HRM-a#WeAreNATO: Sportsko natjecanje mornara, kadeta i mladih nogometaša uoči Dana HRM-a#WeAreNATO: Sportsko natjecanje mornara, kadeta i mladih nogometaša uoči Dana HRM-a#WeAreNATO: Sportsko natjecanje mornara, kadeta i mladih nogometaša uoči Dana HRM-a#WeAreNATO: Sportsko natjecanje mornara, kadeta i mladih nogometaša uoči Dana HRM-a#WeAreNATO: Sportsko natjecanje mornara, kadeta i mladih nogometaša uoči Dana HRM-a#WeAreNATO: Sportsko natjecanje mornara, kadeta i mladih nogometaša uoči Dana HRM-a#WeAreNATO: Sportsko natjecanje mornara, kadeta i mladih nogometaša uoči Dana HRM-a#WeAreNATO: Sportsko natjecanje mornara, kadeta i mladih nogometaša uoči Dana HRM-a#WeAreNATO: Sportsko natjecanje mornara, kadeta i mladih nogometaša uoči Dana HRM-a