Započela završna hodnja Središta za razvoj vođa | Foto: Hrvatska vojska

Započela završna hodnja Središta za razvoj vođa

Prva etapa duga 56 kilometara prolazi kroz Gračac, a završit će taborovanjem u Otriću, odakle će nastaviti hodnju do Knina

Četrdeset i četiri polaznika 3. naraštaja obuke za razvoj vođa u Središtu za razvoj vođa “Marko Babić” u Udbini krenulo je u 5 sati 12. listopada 2021. na završnu hodnju dugu 88 kilometara.

Završna faza šestotjedne obuke za razvoj vođa započela je 72-satnom vježbom, a završava hodnjom od Udbine do Knina, koju predvodi natporučnik Branimir Tokić s četiri instruktora Središta za razvoj vođa.

Današnja etapa 34-satne hodnje započela je postrojavanjem i uzvikom Znoj štedi krv ispred višenamjenskog tornja u vojarni ”Josip Jović“ u Udbini. Polaznike je u crkvi hrvatskih mučenika blagoslovio velečasni Josip Šimatović te njihovu obuku prepoznao kao put od pobjede do pobjede.

Prva etapa duga 56 kilometara prolazi kroz Gračac, a završit će taborovanjem u Otriću, odakle će nastaviti hodnju do Knina.

Završna hodnja, koja je ujedno i kruna obuke za razvoj vođa, završit će usponom na Kninsku tvrđavu gdje će polaznicima biti uručene značke Središta za razvoj vođa ”Marko Babić”.

Započela završna hodnja Središta za razvoj vođaZapočela završna hodnja Središta za razvoj vođaZapočela završna hodnja Središta za razvoj vođaZapočela završna hodnja Središta za razvoj vođaZapočela završna hodnja Središta za razvoj vođa