Zapovjednik HKoV-a general Kruljac obišao radove u Vukovaru

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Mladen Kruljac sa suradnicima obišao je danas u srijedu, 6. listopada 2010. pripadnike Oružanih snaga RH koji rade na uklanjanju ruševina i uređivanju makadamske ceste u Vukovaru, a tom prigodom se susreo i sa gradonačelnikom Vukovara Željkom Sabom.

Riječ je o aktivnostima raščišćavanja i djelomičnog uklanjanja objekata uništenih tijekom Domovinskog rata, popravcima makadamske ceste u duljini od tri kilometra i uređenju pješačkih staza u duljini od 2,5 kilometra. Aktivnosti se provode temeljem Sporazuma Ministarstva obrane sa Gradom Vukovarom, a služe i kao dio inženjerijske obuke pripadnika Oružanih snaga RH. Sukladno planiranom predviđeno je raščišćavanje 46 objekata a očekuje se kako će radovi trajati mjesec dana. ‘Kapacitete svojih inženjerijskih postrojbi OSRH će koristiti maksimalno u okviru mogućnosti, jer jedna od zadaća OSRH jest pomoći lokalnoj zajednici’, istaknuo je zapovjednik HKoV-a general Kruljac. ‘Čast nam je pomoći Vukovaru i njegovim građanima’, rekao je general, napomenuvši da radovi od OSRH ne zahtijevaju dodatne troškove, jer su uklopljeni u redovnu obuku. Uz skupine koje rade na raščišćavanju ruševina i uređenju makadamskog puta, dio pripadnika radi i za potrebe uređenja Memorijalnog centra Domovinskog rata u vojarni 204. brigade.

Gradonačelnik Sabo zahvalio je pripadnicima OSRH na pomoći. ‘U želji da raščistimo neke od ruševina koje su posljedica ratnih razaranja, pozvali smo građane Vukovara da nam daju dozvole za rad na svojim posjedima’, rekao je gradonačelnik. Sva potrebna dokumentacija je osigurana od strane Grada, a Grad se obvezao i da će osigurati gorivo i maziva za potrebe poslova koje obavljaju pripadnici Oružanih snaga RH. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su radovi krenuli punim tempom i da posao dobro napreduje. Tako je Ministarstvo obrane ispunilo svoje obećanje, a izraženo je i očekivanje kako će se suradnja Vukovara i Oružanih snaga RH nastaviti i naredne godine.

[nggallery id=290]