U vojarni 1. gardijske brigade Tigrovi - Croatia u Zagrebu pripadnici Zapovjedništva za potporu i Pukovnije vojne policije obilježili su 30. obljetnicu Hrvatske vojske | Foto: HV/J.Cebić

Zapovjedništvo za potporu i Pukovnija vojne policije obilježili 30. obljetnicu Hrvatske vojske

U vojarni “1. gardijske brigade “Tigrovi” – Croatia” u Zagrebu pripadnici Zapovjedništva za potporu i Pukovnije vojne policije obilježili su 30. obljetnicu Hrvatske vojske

U vojarni “1. gardijske brigade “Tigrovi” – Croatia” u Zagrebu, u srijedu 26. svibnja 2021. godine pripadnici Zapovjedništva za potporu (ZzP) i Pukovnije vojne policije (PVP) obilježili su Dan Hrvatske vojske, Dan Hrvatske kopnene vojske te 30. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojske.

Programu svečanosti nazočio je zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-pukovnik Mladen Fuzul, načelnik stožera – zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za potporu, brigadni-general Ivan Raos, zapovjednik Pukovnije vojne policije brigadir Tomislav Kasumović, prvi dočasnici ZzP-a i PVP, zapovjednici i prvi dočasnici postrojbi ZzP, načelnici odjela Stožera Zapovjedništva ZzP te promaknuti, nagrađeni i pohvaljeni pripadnici ZzP-a.

Povodom Dana Hrvatske vojske i 30. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske medalje je dobilo devet pripadnika, promaknuto je ukupno 22 pripadnika Zapovjedništva za potporu, dok je 54 pripadnika ZzP-a nagrađeno i pohvaljeno. Medalje, ukaze o činu, pohvale i nagrade pripadnicima ZzP-a uručio je zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-pukovnik Mladen Fuzul s čelnicima stožera.

Zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-pukovnik Mladen Fuzul tom se prigodom prisjetio 1991. godine i svečane smotre Zbora narodne garde na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj, te vremena u kojima se izgrađivala Hrvatska vojska. Osvrnuo se na sliku današnje Hrvatske vojske koja je, od svojeg osnivanja prije 30 godina do danas, poslata profesionala, moderna, obučena i prepoznata u Domovini i svijetu kao oslonac i jamac sigurnosti i mira.

Zapovjednik ZzP-a na kraju je svim promaknutim, pohvaljenim i nagrađenim pripadnicima Zapovjedništva za potporu i Pukovnije vojne policije te svima nazočnima čestitao Dan Hrvatske vojske i 30. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojske.

U okviru programa održana je sveta Misa predvođena don Antoniom Mikulićem vojnim kapelanom uz koncelebraciju fra Mate Bašića, OFM. Na kraju misnog slavalja fra Mate Bašić uručio je poklon Zapovjedništva za potporu, repliku slike sv Antuna Padovanskog u admiralskoj odori koji pomaže u bitci kod Orana 1732. godine. Slika je zahvalni dar kaptolskih franjevaca i Bratstva sv. Karla pripadnicima Zapovjedništvu za potporu, zbog pružanja nesebične pomoći frajevačkom samostanu i Crkvi sv. Franje Asiškog na zagrebačkom Kaptolu za vrijeme razornog Zagrebačkog potresa.

Zapovjedništvo za potporu i Pukovnija vojne policije obilježili 30. obljetnicu Hrvatske vojskeZapovjedništvo za potporu i Pukovnija vojne policije obilježili 30. obljetnicu Hrvatske vojskeZapovjedništvo za potporu i Pukovnija vojne policije obilježili 30. obljetnicu Hrvatske vojskeZapovjedništvo za potporu i Pukovnija vojne policije obilježili 30. obljetnicu Hrvatske vojskeZapovjedništvo za potporu i Pukovnija vojne policije obilježili 30. obljetnicu Hrvatske vojskeZapovjedništvo za potporu i Pukovnija vojne policije obilježili 30. obljetnicu Hrvatske vojskeZapovjedništvo za potporu i Pukovnija vojne policije obilježili 30. obljetnicu Hrvatske vojske