Završetak inženjerijskih radova na području Općine Bogdanovci

Pripadnici Inžinjerijske bojne Gardijske oklopno mehanizirane brigade HKoV-a danas, 6. prosinca 2011. završavaju radove na uklanjanju u ratu oštećenih objekata na području Općine Bogdanovci. Radovi su počeli 30. studenoga 2011. a na njima je bilo angažirano 15 pripadnika Bojne sa potrebnim inžinjerijskim strojevima.

Radilo se na 8 lokacija u mjestima Petrovci i Svinjarevci. Ukupno je odveženo više od 3000 metara kubnih otpadnog građevinskog materijala. Donačelnik Općine Bogdanovci Jaroslav Međeši izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Oružanim snagama RH i velikom pomoći koju su pružili u uređenju mjesta jer su, napomenuo je Međeši, neki objekti zbog mogućeg urušavanja na svojevstan način predstavljali opasnost za mještane. Želja mu je da se ovakva suradnja s Oružanim snagama nastavi i ubuduće.

Inače, u Općini Bogdanovci počelo se raditi odmah po završetku radova na uklanjanju u ratu oštećenih objekata u Vukovaru gdje se radilo od sredine kolovoza. Na različitim lokacijama u Vukovaru očišćena su 104 objekta te je odveženo više od 25 000 metara kubnih građevinskog otpadnog materijala.

Na ovaj način provodi se i redovita obuka inženjerijskih postrojbi Oružanih snaga RH, te se resursi OS RH koriste na dobrobit građana.

[nggallery id=668]