Završni ispit kandidata za vojne pilote

U Pilotskoj školi Središta za obuku HRZ i PZO-a „Rudolf Perešin“ u Zemuniku, u srijedu, 27. srpnja 2011. godine, završni ispit pred komisijom Samostalnog odjela za vojni zračni promet MORH-a položili su kandidati prvog naraštaja školovanja vojnih pilota po modelu školovanja kandidata u statusu časnika iz sustava OS RH, te polaznika iz partnerskih zemalja

Uz šest pripadnika OS RH, završni ispit uspješno je položio i jedan pripadnik OS R BiH, časnik Dražen Matijević koji se školuje za vojnog pilota u Hrvatskoj temeljem bilateralnog sporazuma RH i R BiH.

Polaznici su završili izobrazbu po važećem programu letačke izobrazbe za učenike-letače i temeljnu letačku obuku na avionu ZLIN 242L, nakon čega su stekli uvjete za naprednu obuku na avionu PC – 9M, odnosno helikopteru Bell 206B.

Također, tijekom ovog tjedna u vojarni Zemunik provedeno je selekcijsko letenje deset kandidata za vojne pilote u sklopu projekta “Kadet”.

Završni ispit kandidata za vojne piloteZavršni ispit kandidata za vojne piloteZavršni ispit kandidata za vojne piloteZavršni ispit kandidata za vojne piloteZavršni ispit kandidata za vojne pilote