Foto: OSRH/ K. Puškarić

Završena obuka za vozača vozila M-ATV

U Središtu za obuku i doktrinu logistike provedena je obuka za vozača višenamjenskog vozila M-ATV (MRAP-All Terrain Vehicle)

Završena je obuka za vozača višenamjenskog vozila M-ATV (MRAP-All Terrain Vehicle) koja je provedena od 25. do 29. ožujka 2024. godine u Središtu za obuku i doktrinu logistike Požega, Zapovjedništva za potporu.

Polaznici su upoznati sa sigurnosnim mjerama vezanim za korištenje vozila, obučeni i uvježbani za upravljanje višenamjenskim vozilom u terenskim i cestovnim uvjetima te uporabi svih uređaja koji omogućavaju bolju prohodnost uz praćenje rada elektroničkih sustava i rukovanje uređajima i opremom na vozilu.

Polaznik obuke pozornik Ivan Volarević, pripadnik Gardijske mehanizirane brigade, pohvalio je instruktore te način provedbe programa ove zahtjevne i dinamične obuke naglasivši pritom kako je ista izazovna te izvrsno organizirana.

Osam polaznika obuke ispunili su sve preduvjete za dobivanje potvrde o osposobljenosti za vozača vozila M-ATV koje im je uručio pukovnik Boris Galić, voditelj odsjeka za izobrazbu i doktrinu prometne službe.

Završena obuka za vozača vozila M-ATVZavršena obuka za vozača vozila M-ATVZavršena obuka za vozača vozila M-ATVZavršena obuka za vozača vozila M-ATVZavršena obuka za vozača vozila M-ATVZavršena obuka za vozača vozila M-ATV