Završena ovogodišnja ASDA 2023 koja je pokazala zavidan broj izlagača | Foto: T. Brand

Završena ovogodišnja ASDA 2023 koja je pokazala zavidan broj izlagača

Zadnji dan izložbu su posjetili i učenici srednje Tehničke škole iz Zadra koji su se na promidžbenom štandu Ministarstva obrane informirali o vojnom pozivu

Trodnevna Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija (Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference – ASDA 2023), koja je ove godine po prvi put održana u Zadru, službeno je zatvorena u petak 5. svibnja 2023. godine u sportskoj dvorani “Krešimir Ćosić” na Višnjiku.

Tijekom zadnjeg dana izložbu su, među ostalim, posjetili i učenici srednje Tehničke škole iz Zadra koji su se na promidžbenom štandu Ministarstva obrane informirali o vojnom pozivu.

Tom prigodom, obišli su cjelokupni izložbeni prostor, a najveći interes učenici su iskazali za vojne studijske programe Vojno inženjerstvo, Vojno vođenje i upravljanje, Vojno pomorstvo i studij Aeronautike – smjer Vojni pilot i Vojna kontrola zračnog prometa.

Također, učenici su imali priliku izravno od kadeta, pilota i djelatnika Središnjice za upravljanje osobljem saznati sve informacije o obuci, životu i radu kadeta na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman” te dragovoljnom vojnom osposobljavanju, vojnoj obuci, kampovima, mogućnostima zaposlenja i razvoju karijere u Hrvatskoj vojsci.

Međunarodna izložba proizvođača naoružanja i vojne opreme održana je po sedmi put u Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom Vlade RH, uz potporu Ministarstva obrane Republike Hrvatske, a u organizaciji tvrtke TNT Production Inc. iz Sjedinjenih Američkih Država. Novac prikupljen od prodaje ulaznica posjetitelja bit će uplaćen Zakladi vojne solidarnosti.

Na izložbi je sudjelovalo više od 200 izlagača naoružanja i vojne opreme iz 30 zemalja, među kojima su svjetski renomirane hrvatske tvrtke kao što su Šestan Busch, HS Produkt i DOK-ING te poznati inozemni proizvođači, među kojima su Dassault, Rafael i MBDA.

Završena ovogodišnja ASDA 2023 koja je pokazala zavidan broj izlagačaZavršena ovogodišnja ASDA 2023 koja je pokazala zavidan broj izlagačaZavršena ovogodišnja ASDA 2023 koja je pokazala zavidan broj izlagačaZavršena ovogodišnja ASDA 2023 koja je pokazala zavidan broj izlagačaZavršena ovogodišnja ASDA 2023 koja je pokazala zavidan broj izlagačaZavršena ovogodišnja ASDA 2023 koja je pokazala zavidan broj izlagačaZavršena ovogodišnja ASDA 2023 koja je pokazala zavidan broj izlagačaZavršena ovogodišnja ASDA 2023 koja je pokazala zavidan broj izlagačaZavršena ovogodišnja ASDA 2023 koja je pokazala zavidan broj izlagačaZavršena ovogodišnja ASDA 2023 koja je pokazala zavidan broj izlagača