Završena specijalistička obuka vojnika | Foto: HV/ G. Mažar

Završena specijalistička obuka vojnika

Obuka je provedena sukladno Programu obuke vojnika službi borbene potpore OS RH sa četrnaest polaznika

U Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu u Požegi završena je specijalistička obuka vojnika koja je trajala od 1. prosinca 2020. godine do 16. veljače 2021. godine.

Obuku je uspješno završilo četrnaest polaznika sukladno Programu obuke vojnika službi borbene potpore OS RH, a nakon nje vojnici i vojnikinje primaju se u djelatnu vojnu službu na dužnost vojnika za vojno-stručne specijalnosti prometne, tehničke i intendantske službe.

U sklopu obuke u tehničkoj službi polaznici su obučavani za tehničko održavanje motornih vozila, tehničko održavanje elektronike na motornim vozilima te održavanje komunikacijskih i IC uređaja. U intendantskoj službi obučavani su za pripremanje hrane, a u prometnoj službi za upravljanje terenskim motornim vozilima u svim vremenskim i zemljišnim uvjetima te rukovatelja pretovarne dizalice.

Tom prilikom, voditelj obuke, satnik Nino Vojak rekao je kako su ciljevi specijalističke vojne obuke osposobljavanje vojnika za obavljanje zadaća po svojim službama prema dužnostima na koje će se rasporediti te obnašanje svojih funkcionalnih zadaća u terenskim i stacionarnim uvjetima. Također je istaknuo i obučavanje u pravilnom rukovanju i uporabi te čuvanju i održavanju prometnih, tehničkih i intendantskih sredstava, uz ostvarenje najvećeg stupnja osposobljenosti u poslovima osobne vojno stručne specijalnosti.

Vojnikinja Iva Jurič i vojnik Aleksandar Antonio Garašić posebno su naglasili izuzetno pozitivno iskustvo koje su stekli tijekom obuke kao i vrijednost i kvalitetu njihovih instruktora.

Na kraju specijalističke vojne obuke izvršena je podjela potvrda o osposobljenosti, a najbolji polaznici obuke su pohvaljeni.

Završena specijalistička obuka vojnikaZavršena specijalistička obuka vojnikaZavršena specijalistička obuka vojnikaZavršena specijalistička obuka vojnika