Završena specijalistička obuka vojnika u Središtu za obuku i doktrinu logistike | Foto: K. Puškarić

Završena specijalistička obuka vojnika u Središtu za obuku i doktrinu logistike

Nakon završene obuke vojnici se primaju u djelatnu vojnu službu na dužnost vojnika za vojno-stručne specijalnosti prometne i intendantske službe

Završena je specijalistička obuka vojnika u Središtu za obuku i doktrinu logistike, Zapovjedništva za potporu koja je započela 29. prosinca 2023. godine.

Nakon završene obuke vojnici se primaju u djelatnu vojnu službu na dužnost vojnika za vojno-stručne specijalnosti prometne i intendantske službe.

Zamjenik voditelja obuke satnik Dalibor Vukas pojasnio je kako se tijekom specijalističke vojne obuke vojnici osposobljavaju za obavljanje zadaća za dužnosti na koje će biti raspoređeni, te za provedbu zadaća u terenskim i stacionarnim uvjetima.

“Vojnici se obučavaju u pravilnom rukovanju i uporabi kao i čuvanju i održavanju prometnih i intendantskih sredstava, te u poslovima osobne vojno stručne specijalnosti”, rekao je.

Jedan od polaznika, vojnik Mario Raić istaknuo je, kako je stekao bogato pozitivno iskustvo tijekom obuke u organizaciji pripreme i podjele hrane u namjenski uređenim prostorima te zahvalio instruktorima časničkom namjesniku Zvonku Miličeviću i stožernoj narednici Marijani Šestak na uloženom trudu i angažmanu.

Polaznicima specijalističke vojne obuke na kraju su uručene Potvrde o osposobljenosti i Odluke o rasporedu u postrojbe OSRH.

Završena specijalistička obuka vojnika u Središtu za obuku i doktrinu logistikeZavršena specijalistička obuka vojnika u Središtu za obuku i doktrinu logistikeZavršena specijalistička obuka vojnika u Središtu za obuku i doktrinu logistikeZavršena specijalistička obuka vojnika u Središtu za obuku i doktrinu logistikeZavršena specijalistička obuka vojnika u Središtu za obuku i doktrinu logistike