Završena specijalistička obuka vojnika | Foto: HV/ G. Mažar

Završena specijalistička obuka vojnika

U Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu u Požegi, od 14. srpnja do 11. rujna 2020. provedena je Specijalistička vojna obuka 1/2020. generacije kandidata koji se primaju u djelatnu vojnu službu na dužnost vojnika za vojno-stručne specijalnosti prometne, tehničke, zdravstvene i intendantske službe.

Tom prigodom, voditelj obuke bojnik Mirko Bošnjak osvrnuo se na ciljeve specijalističke vojne obuke, istaknuo važnost osposobljavanja vojnika za obavljanje zadaća po svojim službama prema dužnostima na koje će biti raspoređeni, osposobljavanja za obnašanje funkcionalnih zadaća u terenskim i stacionarnim uvjetima, kao i obučavanja u pravilnom rukovanju i uporabi te čuvanju i održavanju prometnih, tehničkih, intendantskih i zdravstvenih sredstava, uz ostvarenje najvećeg stupnja osposobljenosti u poslovima osobne vojno stručne specijalnosti.

U sklopu obuke u tehničkoj službi polaznici su obučavani za tehničko održavanje motornih vozila, tehničko održavanje električnih uređaja na motornim i priključnim vozilima, u zdravstvenoj službi za pružanje zdravstvene zaštite, u intendantskoj službi za pripremanje hrane, a u prometnoj službi za upravljanje terenskim motornim vozilima u svim uvjetima.

Vojnikinja Lorena Risek i vojnik Dino Bošnjak naglasili su kako nastavljaju obiteljsku tradiciju vojničkog poziva, a isto tako zahvalili se svim instruktorima i predavačima na prenesenom znanju i iskustvu.

Na kraju specijalističke vojne obuke izvršena je podjela potvrda o osposobljenosti a pohvaljeni su najbolji polaznici obuke.

Završena specijalistička obuka vojnikaZavršena specijalistička obuka vojnikaZavršena specijalistička obuka vojnikaZavršena specijalistička obuka vojnikaZavršena specijalistička obuka vojnikaZavršena specijalistička obuka vojnikaZavršena specijalistička obuka vojnikaZavršena specijalistička obuka vojnikaZavršena specijalistička obuka vojnika