Završena Temeljna obuka skijanja za pripadnike ZSS-a | Foto: MORH/ M. Čobanović

Završena Temeljna obuka skijanja za pripadnike ZSS-a

Instruktori Zapovjedništva specijalnih snaga su tijekom siječnja i veljače 2023. godine na području matične vojarne proveli Temeljnu obuku skijanja za pripadnike ZSS-a s ciljem razvoja vještina potrebnih za djelovanje u ekstremnim zimskim uvjetima.

Osim upoznavanja s opremom koja se koristi tijekom djelovanja u snježnim uvjetima i načinom izvođenja osnovnih elemenata alpskog skijanja te dijelova elemenata turno skijanja, polaznici su prošli i predavanje iz područja medicine, a koja su se odnosila na pružanje prve pomoći pri mogućim skijaškim ozljedama te prevenciju hipotermije.

Skijanje je jedna od vještina koja djelatnicima ZSS-a pomaže tijekom provedbe zadaća u zimskim i ekstremnim uvjetima, kao i u situacijama elementarnih nepogoda te ispomoći civilnim institucijama i stanovništvu.

Završena Temeljna obuka skijanja za pripadnike ZSS-aZavršena Temeljna obuka skijanja za pripadnike ZSS-aZavršena Temeljna obuka skijanja za pripadnike ZSS-aZavršena Temeljna obuka skijanja za pripadnike ZSS-aZavršena Temeljna obuka skijanja za pripadnike ZSS-aZavršena Temeljna obuka skijanja za pripadnike ZSS-a