Završeno 26. prvenstvo Hrvatske vojske u streljaštvu | Foto: MORH/ M. Čobanović

Završeno 26. prvenstvo Hrvatske vojske u streljaštvu

Na prvenstvu je sudjelovalo 104 natjecateljica i natjecatelja u 13 ekipa iz postrojbi Hrvatske vojske i Ministarstva obrane

Na Automatiziranom strelištu “Vrapčanski potok” u Zagrebu je u četvrtak 30. lipnja 2022. godine završeno 26. prvenstvo Hrvatske vojske u streljaštvu.

Na prvenstvu je sudjelovalo 13 ekipa, odnosno 104 natjecateljica i natjecatelja iz postrojbi Hrvatske vojske i Ministarstva obrane. Nositelj organizacije i provedbe prvenstva bilo je Zapovjedništvo za potporu Hrvatske vojske, a voditelj natjecanja bio je bojnik Željko Posavec, zapovjednik Automatiziranog strelišta “Vrapčanski potok”.

Muškarci su se nadmetali u gađanju iz puške VHS D2 (5,56×45 mm) i vojničkog pištolja HS (9×19 mm) po pravilima Međunarodnog odbora za vojni sport te Međunarodne federacije za streljačke sportove.

U ženskoj konkurenciji natjecalo se u disciplinama gađanja vojničkim pištoljem (9 mm), također po pravilima međunarodnih sportskih organizacija.

Na zatvaranju prvenstva, izaslanik načelnika Glavnog stožera OSRH i zapovjednik Zapovjedništva za potporu general–pukovnik Mladen Fuzul istaknuo je: “Sport je važan segment spremnosti pripadnika Hrvatske vojske, a posebice streljaštvo kao jedna od bitnih vještina obučenog, ustrajnog, smirenog i spremnog vojnika, dočasnika i časnika”.

Ukupno se najboljima pokazala ekipa Zapovjedništva za potporu pobjedom ispred ekipe Počasno-zaštitne bojne (razlika 10 krugova).
Pojedinačno, najbolji muškarac na pušci bio je desetnik Josip Cebić iz Zapovjedništva za potporu, a najbolji muškarac na pištolju bio je nadnarednik Vatroslav Drmić iz Počasno-zaštitne bojne.

Pojedinačno, najbolja žena na pištolju bila je poručnica Rea Tomina Skender iz Počasno-zaštitne bojne.
Na prvenstvu su ostvarena i dva nova rekorda, ekipa Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske u disciplini puška VHS D2 3×10 hitaca CISM MRF te pojedinačni rekord poručnica Rea Tomina Skender iz Počasno-zaštitne bojne u disciplini vojnički pištolj 10+10+10 hitaca CISM MRF.

Kao i dosadašnjih godina organizatori natjecanja imali su podršku Hrvatskog streljačkog saveza i Zagrebačkog streljačkog saveza.

Završeno 26. prvenstvo Hrvatske vojske u streljaštvuZavršeno 26. prvenstvo Hrvatske vojske u streljaštvuZavršeno 26. prvenstvo Hrvatske vojske u streljaštvuZavršeno 26. prvenstvo Hrvatske vojske u streljaštvuZavršeno 26. prvenstvo Hrvatske vojske u streljaštvuZavršeno 26. prvenstvo Hrvatske vojske u streljaštvuZavršeno 26. prvenstvo Hrvatske vojske u streljaštvu