Završeno 28. Hrvatsko vojno hodočašće u Lurd | Foto: MORH/ D. Jonjić

Završeno 28. Hrvatsko vojno hodočašće u Lurd

Zahvalom svih hodočasnika u crkvi sv. Križa u zagrebačkom Sigetu službeno je završeno 28. Hrvatsko vojno hodočašće

Zahvalu je u utorak 17. svibnja u popodnevnim satima, predvodio vojni biskup msgr. Jure Bogdan u nazočnosti generalnog vikara Vojnog ordinarijata u RH don Marka Mede i policijskih i vojnih kapelana.

Svi hodočasnici iskazali su radost što se nakon dvije godine stanke zbog pandemije moglo hodočastiti Gospi u Lurd. Posebnost ovogodišnjeg hodočašća je predano i od organizatora međunarodnog vojnog hodočašća zapaženo sudjelovanje policijskih pristupnika i kadeta u misnim slavljima i pobožnostima Gospi u Lurdu.

Ovogodišnje hodočašće hrvatskih vojnika i policajaca, hrvatskih vojnih invalida i hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, iako brojem sudionika manje od dosadašnjih vojnih hodočašća u Lurd, proteklo je u sabranosti, posvećenosti, molitvama i štovanju Majke Božje Lurdske.

Na ovogodišnjem hodočašću sudjelovalo je 265 hodočasnika koji su se u Lurdu pridružili 62. Međunarodnom vojnom hodočašću.

Zapovjednik 28. Hrvatskog vojnog hodočašća bio je brigadni general Ivan Turkalj, a njegov zamjenik Božo Kirin, zamjenik načelnik Policijske uprave Istarske.

Na hodočašću je kao izaslanik ministra obrane Marija Banožića sudjelovao državni tajnik Branko Hrg.

Završeno 28. Hrvatsko vojno hodočašće u LurdZavršeno 28. Hrvatsko vojno hodočašće u LurdZavršeno 28. Hrvatsko vojno hodočašće u LurdZavršeno 28. Hrvatsko vojno hodočašće u LurdZavršeno 28. Hrvatsko vojno hodočašće u LurdZavršeno 28. Hrvatsko vojno hodočašće u LurdZavršeno 28. Hrvatsko vojno hodočašće u Lurd