Završilo uvježbavanje pripadnika pričuvnog sastava u Zapovjedništva za potporu | Foto: ZZP/ J. Cebić

Završilo uvježbavanje pripadnika pričuvnog sastava u Zapovjedništva za potporu

Na vojnom vježbalištu “Gakovo” provedeno je godišnje uvježbavanje pripadnika Logističke pukovnije Zapovjedništva za potporu

Na vojnom vježbalištu “Gakovo” provedeno je od 7. do 16. studenog 2022. godine uvježbavanje pripadnika Logističke pukovnije Zapovjedništva za potporu u skladu s godišnjim planom obuke pripadnika Hrvatske vojske, kojim se nastavlja proces osposobljavanja pričuvnih postrojbi Hrvatske vojske.

Obuka je provedena u terenskim uvjetima na vojnom poligonu i obuhvaćala je opći dio koji uključuje temeljene vojničke vještine i gađanje iz osobnog naoružanja, obuka zapovjedništva i stožera te specijalističke vještine, zajedničke zadaće i vježbe.
Pričuvnike je posjetio zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-pukovnik Mladen Fuzul koji je uručio priznanja najuspješnijim pripadnicima te svima zahvalio na motiviranosti i dolasku na ovogodišnje uvježbavanje.

“Čestitam nagrađenima i pohvaljenima i svim nazočnim pričuvnicima – pripadnicima Logističke pukovnije na izuzetnom zalaganju i motiviranosti za vrijeme provedbe obuke. Hvala vam na odazivu i sretan povratak vašim kućama. Upravo ovih dana slavimo žrtvu Vukovara i Škabrnje odnosno sjećanje za sve žrtve Domovinkog rata. Vaš odaziv za ovu obuku pokazuje duboko poštovanje i pijetet prema žrtvama iz Domovinskog rata, hrvatskim braniteljima, ali i izraz poštovanja za današnju Hrvatsku vojsku i sigurnost Republike Hrvatske”, rekao je.

Obuka koja je isplanirana i uspješno provedena na vježbalištu “Gakovo” bila je usredotočena na misiju i zadaće Logističke pukovnije, a pričuvnici su imali prigodu upoznati se s djelovanjem Zapovjedništva za potporu te njegovom organizacijom, glavnim zadaćama i aktivnostima te vojnom opremom.

Pukovnik Marko Marinić, zapovjednik Logističke pukovnije izrazio je zadovoljstvo angažmanom pričuvnika, istaknuvši da su pričuvnici bili izuzetno motivirani zahvaljujući sadržajnoj obuci koju je organiziralo Zapovjedništvo ZzP-a. “Uz sveobuhvatno mentorstvo u suradnji sa Zapovjedništvom ZzP izvršene su sve zadaće predviđene planom i programom. Usvojena su mnoga znanja iz specijalističkih vještina od strane zapovjedništva, zapovjednog voda i satnije za graditeljstvo. Iza Logističke pukovnije su na vježbalištu Gakovo ostale i vidljive nove vrijednosti na infrastrukturi”, kazao je.

Završilo uvježbavanje pripadnika pričuvnog sastava u Zapovjedništva za potporuZavršilo uvježbavanje pripadnika pričuvnog sastava u Zapovjedništva za potporuZavršilo uvježbavanje pripadnika pričuvnog sastava u Zapovjedništva za potporuZavršilo uvježbavanje pripadnika pričuvnog sastava u Zapovjedništva za potporuZavršilo uvježbavanje pripadnika pričuvnog sastava u Zapovjedništva za potporuZavršilo uvježbavanje pripadnika pričuvnog sastava u Zapovjedništva za potporuNa vojnom vježbalištu 'Gakovo' provedeno je godišnje uvježbavanje pripadnika Logističke pukovnije Zapovjedništva za potporu| Foto: ZzP/ J. CebićZavršilo uvježbavanje pripadnika pričuvnog sastava u Zapovjedništva za potporuZavršilo uvježbavanje pripadnika pričuvnog sastava u Zapovjedništva za potporuZavršilo uvježbavanje pripadnika pričuvnog sastava u Zapovjedništva za potporuZavršilo uvježbavanje pripadnika pričuvnog sastava u Zapovjedništva za potporuZavršilo uvježbavanje pripadnika pričuvnog sastava u Zapovjedništva za potporuZavršilo uvježbavanje pripadnika pričuvnog sastava u Zapovjedništva za potporuZavršilo uvježbavanje pripadnika pričuvnog sastava u Zapovjedništva za potporuZavršilo uvježbavanje pripadnika pričuvnog sastava u Zapovjedništva za potporuZavršilo uvježbavanje pripadnika pričuvnog sastava u Zapovjedništva za potporuZavršilo uvježbavanje pripadnika pričuvnog sastava u Zapovjedništva za potporuZavršilo uvježbavanje pripadnika pričuvnog sastava u Zapovjedništva za potporu