Foto: Arhiva MORH/ M. Karačić

Zračne snage cijeli dan gase požar kod Knina

Drugi dan zaredom zračne protupožarne snage ulažu napore kako bi požarište kraj Mokrog Polja kod Knina stavili po nadzor

Dva Airtractora AT-802 i dva Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH koji su tijekom prijepodnevnih sati u utorak, 27. kolovoza 2019. godine sudjelovali u gašenju požara pokraj mjesta Mokro Polje kod Knina u Šibensko-kninskoj županiji, ponovno su u popodnevnim satima upućeni u akciju gašenja istog požara.

Podsjećamo, tijekom prijepodneva na požarištu kod Knina djelovalo je pet protupožarnih aviona, dok je tijekom jučerašnjeg dana požar gasilo sedam aviona.
Jedan od pilota Airtractora AT-802 koji je sudjelovao u gašenju požara i jučer i danas bojnik Danijel Kos kazao je kako se posade više bore s vjetrom nego s požarom.

“Riječ je o iznimno nepristupačnom terenu za rad zemaljskih snaga te piloti i posade moraju pogasiti sve točkaste plamenove. Nakon određenog vremena vjetar ih ponovno aktivira i zato smo ponovno angažirani. Važno je kako nema izravne ugroze za kuće, nastavljamo s gašenjem i natapanjem opožarene linije kako bi konačno cijeli požar koji je izbio na dva područja brda Kom u potpunosti stavili pod nadzor”, iznio je bojnik Kos.

Foto: Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije