Zračne snage djelovale na tri požara | Foto: HRZ/A.Trupinić

Zračne snage djelovale na tri požara

Protupožarne snage iz sastava 855. protupožarne eskadrile 93. krila HRZ-a sudjelovale u gašenju tri požara: dva u Zadarskoj i jednog u Šibensko-kninskoj županiji

Protupožarne snage iz sastava 855. protupožarne eskadrile 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ iz Zemunika, u petak, 10. travnja 2020. godine, opet aktivno sudjeluju u gašenju požara na više lokacija.

Tako je jedan Canadair upućen na požarište kod Biljana Donjih, a potom i Zemunika Gornjeg u Zadarskoj županiji. Nakon gašenja ovog požara, usmjeren je na novi požar uz samu granicu s Bosnom i Hercegovinom između općine Civljane i Uništa (BiH) u Šibensko-kninskoj županiji. Ovaj požar je još uvijek aktivan te ga gasi jedan Canadair.

Od početka godine, zračne protupožarne snage do zaključno, 10. travnja 2020. sudjelovale su u gašenju četrdeset šest požara (četrnaest u Splitsko-dalmatinskoj, sedamnaest u Šibensko-kninskoj, deset u Zadarskoj, četiri u Dubrovačko-neretvanskoj i jedan u Primorsko-goranskoj županiji).

U ovogodišnjim akcijama gašenja požara sveukupno su zračne protupožarne snage ostvarile oko 120 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 5000 tona vode.

Zračne snage djelovale na tri požara

Flickr fotogalerija