Foto: HRZ / M. Karačić

Zračne snage do mraka djelovale, kopnene ostaju na požarištu

Zračne snage s ukupno sedam aviona iz sastava PP NOS OSRH neprekidno su više od šest sati gasile požar u zaleđu Šibenika, a na terenu ostaju kopnene snage Hrvatske vojske zajedno s pripadnicima vatrogasnih postrojbi

Zračne snage s ukupno sedam aviona iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH neprekidno su više od šest sati gasile požar na području Dubrave u zaleđu Šibenika, koji je izbio u subotu, 27. srpnja 2019. i još uvijek nije ugašen.

Gašenje se odvijalo sve do mraka, a na terenu ostaju kopnene snage Hrvatske vojske zajedno s pripadnicima vatrogasnih postrojbi. Sveukupno je na požarištu angažirano 50 pripadnika Hrvatske vojske.

Zračne snage do mraka djelovale, kopnene ostaju na požarištu
Zračne snage do mraka djelovale, kopnene ostaju na požarištu | Foto: HRZ / M. Karačić

Zapovjednik Protupožarne eskadrile bojnik Tomislav Vacenovski kazao je kako su davali sve od sebe, no požar je još uvijek aktivan.

“U završnici naših djelovanja branili smo kuće i naselja te činili sve kako bi olakšali zemaljskim snagama nastavak obrane od požara. Sada je pred nama vrijeme pripreme tehnike kako bi bili spremni za nove akcije gašenja požara”, zaključio je bojnik Vacenovski.

Na oba požarišta u Šibensko-kninskoj županiji, Dubrave i Marasovina-Promina-Oklaj, zračne su snage sveukupno ostvarile više od 30 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 1200 tona vode.

[ngg src=”galleries” ids=”3568″ display=”basic_thumbnail”]