Foto: HRZ i PZO/S. Jović

Zračne snage od jutra na požarištima u Dalmaciji

Zračne snage  Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) danas, u četvrtak, 24. kolovoza 2017., od jutra su angažirane na požarištima u Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj županiji.

Na požarište Biokovo upućen je Airtractor AT-802, dok će letačka posada helikopterom Mi-8 MTV prevoziti zemaljske snage i vatrogasnu opremu do ovog požarišta.

Na požarištu Dobropoljci kod Lišana Ostrovičkih u Zadarskoj županiji gdje su zračne snage djelovale i proteklih dana angažiran je jedan Canadair CL-415.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 265 požara (90 u Šibensko-kninskoj, 85 Splitsko-dalmatinskoj, 72 u Zadarskoj,12 u Dubrovačko-neretvanskoj, pet u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 2300 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 67 700 tona vode te su prevezena 283 vatrogasca i pripadnika OS RH kao i 42 tone vatrogasne.opreme i vode do požarišta.

[nggallery id=2539]