Zrakoplovi PP NOS-a na požarištu kod Putnikovića

Dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OSRH (PP NOS OSRH) dana 28. kolovoza 2012. godine angažirani su na zadaći gašenja požara na požarištu u području između mjesta Putniković i Žuljana na poluotoku Pelješcu, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Požar je pod nadzorom gasitelja, a zahvatio je 300 hektara borove šume i niskog raslinja na izrazito nepristupačnom terenu.
Protupožarni zrakoplovi PP NOS-a OSRH angažirani su na zahtjev Vatrogasnog operativnog središta Državne uprave za zaštitu i spašavanje, a na požarište su stigli u 8,45 sati s požarišta na Dugom Otoku. Na požarištu su djelovali do 10,50 sati, a onda su sletjeli na dubrovački aerodrom.
Nakon punjenja gorivom zrakoplovi su u 12,05 sati opet poletjeli s dubrovačkog aerodroma, te se vratili na požarište kod Putnikovića. Zajedno su djelovali sve do 14,30 sati, a onda su se zaputili nazad na aerodrom u Zemuniku Donjem.
Dva protupožarna zrakoplova PP NOS-a na požarištu na poluotoku Pelješcu zajedno su ostvarila 7 sati i 55 minuta leta, te na požar ispustili 152 vodene bombe, odnosno 930 tone vode.