Zrakoplovi PP NOS-a na požarištu u području Satrića

Četiri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OSRH (PP NOS OSRH) dana 28. kolovoza 2012. godine angažirana su na zadaći gašenja požara na požarištu u području mjesta Satrić, 4 kilometra sjeverozapadno od Hrvaca, u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Požar je i dalje aktivan, a zahvatio je nisko raslinje i borovu šumu.
Protupožarni zrakoplovi PP NOS-a OSRH angažirani su na zahtjev Vatrogasnog operativnog središta Državne uprave za zaštitu i spašavanje.
Prvi Canadair CL-415 upućen je na požarište s aerodroma u Zemuniku Donjem u 8,05, a drugi u 8,10 sati. Nakon uspješnog djelovanja po požaru u 9,30 sati oba zrakoplova su preusmjerena na požarište u području Rudina.
Pošto se požar opet razbuktao, u 16,30 na požarište je s istog aerodroma upućen treći Canadair CL-415, a u 16,40 sati i četvrti. Na požarištu su djelovali do 18,10 sati kada su preusmjereni na požarište kod Vodica.
Četiri Canadaira-CL-415 PP NOS-a OSRH na požarištu u području mjesta Satrić ostvarili su 4 sata i 25 minuta leta, te ispustili 96 vodenih bombi, odnosno 576 tona vode.