Galerija “Zvonimir”

Galerija “Zvonimir” ustrojbeno je u sastavu Samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane.

Financijski je pokriva Ministarstvo obrane, a samo izuzetno Ministarstvo kulture doznačuje određena sredstva putem ugovora za određene projekte ili autore koje odabere temeljem njihove prijave.

Osim izložaba tematski vezanih uz Domovinski rat, obljetnice postrojbi i obilježavanje važnijih datuma iz novije hrvatske povijesti, organizira i likovne izložbe: samostalne, skupne, tematske, prigodne, humanitarne, izlaže pojedine zbirke, surađuje s drugim kulturnim ustanovama i pojedincima i sl. Aktivno sudjeluje u likovnom životu grada Zagreba.

Svake godine nastoji prirediti i poneku likovnu izložbu djelatnika ili umirovljenih djelatnika MO i GS. Kao sastavni dio Ministarstva obrane djeluje na razvoju civilno-vojnih odnosa, nastoji na socijalnoj osjetljivosti te ustupa prostor raznovrsnim udrugama za određene humanitarne akcije, izložbe i druga događanja.

Zbog velikog interesa za izlaganje, godišnje ostvari dvanaestak likovnih i inih događanja. Djelatnost galerije „Zvonimir“ je neprofitna , isključivo je izložbenog karaktera, ne bavi se prodajom umjetnina.

Pod sadašnjim nazivom djeluje od 1992. godine, u prostoru koji se nalazi se u Bauerovoj 33, u objektu Ministarstva obrene Republike Hrvatske.

Radno vrijeme galerije je: pon-pet od 10 do 18 sati.

Ulaz je slobodan za građanstvo.