General pukovnik Drago Lovrić potvrđen načelnikom GS OS RH

Tijekom posjeta predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor Ministarstvu obrane RH danas, 1. ožujka 2011. potvrđeno je kako je general pukovnik Drago Lovrić i službeno imenovan načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga (GS OS) RH.

 

„Odluka o imenovanju generala pukovnika Drage Lovrića načelnikom GS OS RH je potpisana“, rekao je predsjednik RH Josipović.

Potvrdio je kako se na sastanku u MORH-u razgovaralo o obrambenim pitanjima, razvojnim planovima na području obrane, kao i o izmjenama niza Zakona koji se odnose na područje obrane. Također, predsjednik Josipović najavio je i novu sjednicu Vijeća za obranu.

Na sastanku se razgovaralo i o izvješću Povjerenstva za istraživanje nesreće dva vojna zrakoplova MIG-21.

U izjavi za medije predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor izrazila je zadovoljstvom današnjim sastankom naglasivši izvrsnu suradnju na svim područjima obrane. Također, naglasila je da će se uskoro donijeti izmjene Zakona koji se odnose na područje obrane. „Zadovoljni smo i s novom lokacijom MORH-a koju smo imali priliku prvi puta vidjeti“, zaključila je predsjednica Vlade RH Kosor.

[nggallery id=417]