Foto: Gombr/ M. Bogović

Hrvatska vojska čisti snijeg u Vukovaru

Pripadnici Hrvatske vojske angažirani su na čišćenju Mitnice, oko dječjeg vrtića i osnovne škole u Vukovaru, kao i na više lokacija u Našicama

I danas, 27. veljače 2018. godine, Hrvatska vojska pomaže u otklanjanju posljedica snježnog nevremena diljem Hrvatske, a od jutros i u Vukovaru i Našicama, gdje je angažirano je 40 pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade.

Pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade čiste snijeg u Vukovaru na dvije lokacije u istočnom dijelu grada, na Mitnici, i to kod Osnovne škole “Mitnica” i Dječjeg vrtića “Vukovar 1”, izdvojeni objekt Mitnica.
U Našicama se čisti kod bolnice, osnovnih škola “Dora Pejačević” i “Kralj Tomislav” te kod Srednje škole “Izidor Kršnjavi”, kao i kod gradskog dječjeg vrtića “Zvončić”.

Podsjetimo, prilikom otvaranja vukovarske vojarne 204. brigade Hrvatske vojske i dolaska Hrvatske vojske u Vukovar, koje je inicirao potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, u svom je govoru istaknuo kako je izmještaj inženjerijske postrojbe u ovu vojarnu od višestruke koristi za grad Vukovar, kako u s aspekta sigurnosti, tako i u pogledu ekonomskog razvoja grada: “Od danas u Vukovaru će raditi pripadnici inženjerijske satnije, a u perspektivi i cijele inženjerijske bojne – i svi oni će biti na pomoć lokalnom stanovništvu.”

Osim u Vukovaru, u prijepodnevnim satima danas, 27. veljače 2018., pripadnici Oružanih snaga RH angažirani su na aktivnostima otklanjanja posljedica snježnog nevremena na području Delnica, Saborskog, Donjeg i Gornjeg Lapca, Plaškog i Udbini.
Na području Delnica angažirano je 39 pripadnika Hrvatske kopnene vojske s četiri radna stroja i dva vozila.
U Donjem i Gornjem Lapcu angažirano je 5 pripadnika s dva radna stroja.
Iz Kamenskog prema Plaškom upućen je jedan radni stroj, do Ogulina prevožen labudicom, od Ogulina do Plaškog samovozno (oko 20 km) zbog nemogućnosti vožnje s labudicom, a iz Gospića prema Udbini u tijeku je prijevoz jednog radnog stroja (Dozer 6) s labudicom s jednim pripadnikom OSRH.
Hrvatska vojska uključila se u otklanjanje posljedica snježnog nevremena tamo gdje je to prema procjenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije, te u skladu s odlukom potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića.

Hrvatska vojska čisti snijeg u VukovaruHrvatska vojska čisti snijeg u VukovaruHrvatska vojska čisti snijeg u VukovaruHrvatska vojska čisti snijeg u VukovaruHrvatska vojska čisti snijeg u VukovaruHrvatska vojska čisti snijeg u VukovaruHrvatska vojska čisti snijeg u VukovaruHrvatska vojska čisti snijeg u VukovaruHrvatska vojska čisti snijeg u VukovaruHrvatska vojska čisti snijeg u VukovaruHrvatska vojska čisti snijeg u VukovaruHrvatska vojska čisti snijeg u VukovaruHrvatska vojska čisti snijeg u VukovaruHrvatska vojska čisti snijeg u Vukovaru