Hrvatska vojska na najvećem ovogodišnjem požarištu

Canadair CL-415 - Polijetanje i odlazak na zadatak | Foto: HRZ / M. Karačić

Hrvatska vojska na najvećem ovogodišnjem požarištu

Na požarište kod Šibenika, gdje su kopnene snage provele cijelu noć, ponovno su upućene zračne snage PP NOS-a OSRH, a stižu i zamjenske kopnene snage

Kopnene snage Hrvatske vojske provele su cijelu noć na požarištu kod Šibenka, a od ranih jutarnjih sati u nedjelju, 28. srpnja 2019. ponovno su upućene i zračne snage iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH.

Na požarištu u zaleđu Šibenika koje je aktivno od jučer od ranih jutarnjih sati ponovno djeluju dva Canadaira CL-415 i Airtractor AT-802, a tijekom cijele noći bilo je angažirano 50 pripadnika kopnenih snaga Hrvatske vojske upućenih jučer iz vojarne u Benkovcu koje će jutros zamijeniti 52 vojnika iz vojarni u Kninu i Sinju.

Hrvatska vojska na najvećem ovogodišnjem požarištu
Kopnene snage Hrvatske vojske provele su cijelu noć na požarištu kod Šibenka | Foto: HRZ

Jedan Canadair sudjelovao je u gašenju požara koji je izbio na području naselja Zaraće na otoku Hvaru, a nakon što je požar stavljen pod kontrolu posada se uputila prema šibenskom zaleđu na najveće ovogodišnje požarište.

Letačke protupožarne posade i danas će djelovati i raspoređivati snage sukladno prioritetima i stanju na požarištima, a u pripravnosti su i dodatne kopnene snage Hrvatske vojske.

Hrvatska vojska na najvećem ovogodišnjem požarištu
Pripreme – Airtractor AT-802 | Foto: HRZ / M. Karačić

Tijekom jučerašnjeg dana zračne snage s ukupno sedam aviona neprekidno su više od šest sati gasile požarišta u Šibensko-kninskoj županiji (Dubrave i Marasovina-Promina-Oklaj) pri čemu su sveukupno ostvarile više od 30 sati naleta te je izbačeno oko 1200 toma vode.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, 17. lipnja, do zaključno 27. srpnja 2019. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 20 požara, i to 12 u Šibensko-kninskoj i tri u Zadarskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Hrvatska vojska na najvećem ovogodišnjem požarištuHrvatska vojska na najvećem ovogodišnjem požarištuHrvatska vojska na najvećem ovogodišnjem požarištuHrvatska vojska na najvećem ovogodišnjem požarištuHrvatska vojska na najvećem ovogodišnjem požarištuHrvatska vojska na najvećem ovogodišnjem požarištuHrvatska vojska na najvećem ovogodišnjem požarištuHrvatska vojska na najvećem ovogodišnjem požarištuHrvatska vojska na najvećem ovogodišnjem požarištuHrvatska vojska na najvećem ovogodišnjem požarištuHrvatska vojska na najvećem ovogodišnjem požarištuHrvatska vojska na najvećem ovogodišnjem požarištuHrvatska vojska na najvećem ovogodišnjem požarištuHrvatska vojska na najvećem ovogodišnjem požarištuHrvatska vojska na najvećem ovogodišnjem požarištu
Zračne snage do mraka djelovale, kopnene ostaju na požarištuZračne snage do mraka djelovale, kopnene ostaju na požarištuZračne snage do mraka djelovale, kopnene ostaju na požarištuZračne snage do mraka djelovale, kopnene ostaju na požarištuZračne snage do mraka djelovale, kopnene ostaju na požarištuZračne snage do mraka djelovale, kopnene ostaju na požarištuZračne snage do mraka djelovale, kopnene ostaju na požarištuZračne snage do mraka djelovale, kopnene ostaju na požarištuZračne snage do mraka djelovale, kopnene ostaju na požarištuNa požarište kod Šibenika upućene i kopnene snage Hrvatske vojskeZračne snage do mraka djelovale, kopnene ostaju na požarištuZračne snage do mraka djelovale, kopnene ostaju na požarištuNa požarište kod Šibenika upućene i kopnene snage Hrvatske vojskeNa požarište kod Šibenika upućene i kopnene snage Hrvatske vojskeNa požarište kod Šibenika upućene i kopnene snage Hrvatske vojskeNa požarište kod Šibenika upućene i kopnene snage Hrvatske vojskeNa požarište kod Šibenika upućene i kopnene snage Hrvatske vojskeNa požarište kod Šibenika upućene i kopnene snage Hrvatske vojskeNa požarište kod Šibenika upućene i kopnene snage Hrvatske vojskeNa požarište kod Šibenika upućene i kopnene snage Hrvatske vojskeZračne snage do mraka djelovale, kopnene ostaju na požarištuZračne snage do mraka djelovale, kopnene ostaju na požarištu