Klapi “Sveti Juraj“, Karanu i Spalatu uručena priznanja

Foto: MORH / T. Brandt

Klapi “Sveti Juraj“, Karanu i Spalatu uručena priznanja

Povodom osvajanja prve nagrade publike i prve nagrade stručnog žirija Festivala zabavne glazbe Split 2019., Klapi Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj“ te Goranu Karanu i Tediju Spalatu u dvorani Hotela Zagreb u Splitu u ponedjeljak, 22. srpnja 2019. uručena su priznanja Zapovjedništva za potporu Hrvatske vojske.

Zlatne plakete i zahvalnice uručio im je zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-bojnik Mladen Fuzul, a prigodnoj svečanosti nazočili su intendant HNK Split Srećko Šestan, zapovjednik Orkestra HV-a pukovnik Miroslav Vukovojac-Dugan i zapovjednik Orkestra HRM-a bojnik Milan Milas te zapovjednici postrojbi Zapovjedništva za potporu. Uime Klape HRM-a priznanje je primio voditelj Klape Marko Bralić, a za dugogodišnji uspješan rad i doprinos razvoju Orkestra HRM-a zlatna plaketa dodijeljena je i dirigentu Tonćiju Ćićeriću.

Nakon svečanog uručena priznanja dvostrukim laureatima obratio se general Fuzul, koji je tom prigodom ukazao na važnost osvojenih nagrada. „Ove nagrade kruna su dugogodišnjeg uspješnog rada Klape ‘Sveti Juraj’ koja svojim klapskim pjevanjem pronosi diljem domovine i svijeta hrvatsku glazbenu baštinu te doprinose pozitivnoj slici hrvatske pobjedničke vojske. Upravo sinergija doživljena u nastanku i izvedbi pjesme ‘Kuća naše pisme’ ponajboljih pjevača dalmatinske glazbe Tedija Spalata i Gorana Karana s Klapom ‘Sveti Juraj’ svjedoči o dubokoj povezanosti klapske pjesme i izvorne dalmatinske melodije koja svoju krunu već desetljećima dobiva na splitskim festivalima. Tedi i Goran sinonimi za takvu dalmatinsku pismu, koja dira u dušu i osvaja srca publike i ono najvažnije – ostaje trag i spomen u vremenu i vječna pohvala Dalmaciji i rodnom kraju kojemu se uvijek s pismom vraćamo“, istaknuo je general Fuzul.

[ngg src=”galleries” ids=”3558″ display=”basic_thumbnail”]