Krila Oluje na aeromitinzima u Rijeci i Varaždinu

Tijekom protekla dva vikenda “Krila Oluje” gostovala su i svoj program izvela – 12.06. u Rijeci te 18. i 19. Lipnja u Varaždinu, u sklopu zrakoplovnih manifestacija koje se u tim gradovima već tradicionalno održavaju. Nastup i sam aeromiting u Rijeci obilježilo je loše vrijeme praćeno povremenim pljuskovima koje je otjeralo većinu gledatelja te se na Kantridi okupilo svega oko 1000 najodanijih ljubitelja zrakoplovstva.

Ni u Varaždinu prvog dana mitinga nije bilo mnogo bolje vrijeme, ali se unatoč jakom vjetru program odvijao bez značajnijih izmjena. Narednog dana zbog kiše program je kasnio oko 2 sata, ali su i tada nastupili gotovo svi najavljeni sudionici. Nažalost, nakon odličnog odaziva gledatelja 2009. godine, ovom prigodom u Varaždinu okupio se također vrlo mali broj posjetitelja. Svega par tisuća gledatelja, na samom aerodromu te otprilike još toliko na prilaznim cestama i poljima oko aerodroma, ipak nije brojka kojoj su se organizatori nadali sukladno dosadašnjim iskustvima. No bez obzira na broj posjetitelja, Krila Oluje svoj program iznad hrvatskih gradova uvijek izvode sa posebnim zadovoljstvom i ponosom.

 

Posebna zanimljivost varaždinskog mitinga bila je simulacija bombardiranja ciljeva na zemlji, koju je izvedena uz pomoć pričuvnog aviona iz sastava akro grupe kojim je upravljao stn.Josip Čolak.
Program varaždinskog mitinga u nedjelju je pratili su Zapovjednik HRZ i PZO brigadni general Dražen Šćuri te vojni izaslanik Republike Francuske u RH brigadir Eric Prigent.

Već ovaj tjedan Krila Oluje putuju u Zeltweg, gdje se održava jedan od tradicionalno najpoznatijih i najposjećenijih europskih aeromitinga – AIRPOWER. Prošlo izdanje Airpowera uživo je vidjelo 350,000 gledatelja, a s obzirom na najavljene sudionike ove godine možemo očekivati možda i veći broj posjetitelja. Ljubitelji zrakoplovstva iz RH već su odavno pronašli svoje mjesto u jednom od autobusa koji organizirano kreću iz nekoliko hrvatskih gradova. Vidimo se u Zeltwegu![nggallery id=535]