Foto: HRZ / L. Šapina

“Krila Oluje” na generalnoj probi u Poljskoj

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) “Krila Oluje” sudjelovala je u petak, 24. kolovoza 2018. u zrakoplovnoj bazi Radom u Poljskoj na generalnoj probi međunarodnog aero-mitinga koji se održava od 25. do 26. kolovoza 2018. povodom 100. obljetnice Ratnog zrakoplovstva Poljske.

Vođa grupe satnik Darko Belančić kazao je kako su zadovoljni izvedbom programa na generalnoj probi. “Jako smo motivirani za planirana dva nastupa u subotu i nedjelju. Nadamo se kako će nam i vrijeme biti saveznik i omogućiti jubilarni 50. međunarodni nastup” istaknuo je satnik Belančić.

Današnji vremenski uvjeti u Radomu omogućili su “uvodni” letački program dvodnevne manifestacije na kojoj sudjeluje osam akrobatskih grupa te brojni pojedinačni nastupi i prezentacije svjetskih zrakoplova.

“Krila Oluje” do sada su izvela ukupno 178 javnih nastupa od čega 130 domaćih i 48 međunarodnih, a program su prezentirali na najprestižnijim zrakoplovnim manifestacijama u 15 europskih država (Rumunjska, Slovenija, Mađarska, Njemačka, Austrija, Češka, Slovačka, Belgija, Italija, Turska, Poljska, Danska, Švicarska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska).

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”3000″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”870″ thumbnail_height=”600″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”100″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” template=”/var/www/morh/public_html/wp-content/themes/morh/nggallery/gallery-carousel.php” ngg_triggers_display=”never” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]