Foto: HRZ

“Krila Oluje” vratila se iz Poljske

Vi ste jedan od najznačajnijih promotora Hrvatske vojske i Hrvatske u svijetu, poručuje zapovjednik 93. zb pukovnik Krešimir Ražov

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) “Krila Oluje” vratila se u ponedjeljak, 27. kolovoza 2018. u matičnu bazu u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku nakon što su ovoga vikenda u zrakoplovnoj bazi Radom u Poljskoj imali 50. međunarodni nastup na aero-mitingu koji je održan od 25. do 26. kolovoza 2018.


Grupu je dočekao i pozdravio zapovjednik 93. zrakoplovne baze pukovnik Krešimir Ražov koji im je uputio čestitke za jubilarni nastup.

Ponosni smo na vas, na svaki vaš nastup jer ste jedan od najznačajnijih promotora Hrvatske vojske i RH u svijetu. I ovoga puta unatoč lošem vremenu pokazali ste profesionalizam, hrabrost, odvažnost i umijeće zbog čega ste i svrstani u sam vrh svjetskog akrobatskog letenja”, poručio je pukovnik Ražov.

Vođa grupe satnik Darko Belančić kazao je kako su oba nastupa u Poljskoj morali prilagoditi iznimno nepovoljnim vremenskim uvjetima te su izveli skraćeni i prilagođeni letački program.

“Naše sudjelovanje na ovoj manifestaciji ostat će zabilježeno po izvedbi 50. međunarodnog nastupa koji je popratilo “olujno” nevrijeme s temperaturom oko 16 stupnjeva. No nismo odustajali, jer smo dali sve od sebe kako bi letačkim programom domaćinima čestitali 100. obljetnicu Ratnog zrakoplovstva. Korak po korak došli smo do našeg 50. međunarodnog nastupa, puno je truda i napora uloženo, ali smo zadovoljni. Sve pohvale zaslužuje i cijeli tim koji nas je pratio u Poljskoj, odradili su sjajan posao i bili nam važna potpora”, istaknuo je satnik Belančić.

“Krila Oluje” do sada su izvela ukupno 180 javnih nastupa od čega 130 domaćih i 50 međunarodnih, a program su prezentirali na najprestižnijim zrakoplovnim manifestacijama u 15 europskih država (Rumunjska, Slovenija, Mađarska, Njemačka, Austrija, Češka, Slovačka, Belgija, Italija, Turska, Poljska, Danska, Švicarska, Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska).

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”3004″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”870″ thumbnail_height=”600″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”100″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” template=”/var/www/morh/public_html/wp-content/themes/morh/nggallery/gallery-carousel.php” ngg_triggers_display=”never” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]