Foto: HV/ Ivan Anić

Međunarodna vojna vježba Combined Resolve XII

Na vojnom poligonu u Njemačkoj održan je Dan uvaženih gostiju vježbe kojem je nazočio i zapovjednik Gardijsko oklopno-mehanizirane brigade

Na vojnom poligonu Hohenfels u Saveznoj Republici Njemačkoj u ponedjeljak, 19. kolovoza 2019. održan je Dan uvaženih gostiju međunarodne vojne vježbe Combined Resolve XII, na kojoj sudjeluje i 65 pripadnika Hrvatske vojske sa 16 tenkova M 84 iz tenkovske bojne Kune, Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

Danu uvaženih gostiju nazočili su zapovjednik Gardijsko oklopno-mehanizirane brigade brigadni general Mijo Validžić i prvi dočasnik Gombr časnički namjesnik Dražen Horvat. General Validžić tom je prigodom obišao hrvatsku sastavnicu vježbe i čestitao im na uspješno odrađenim dosadašnjim zadaćama.

U vježbi je sudjeluje više od 5000 vojnika iz 21 države. Cilj vježbe izgradnja spremnosti, interoperabilnosti i promicanje regionalne stabilnosti između savezničkih i partnerskih zemalja. Vježba se odvija u dvije uzastopne faze u razdoblju od 1. do 27. kolovoza 2019. godine.