Ministar Božinović u posjetu 93. zrakoplovnoj bazi

Ministar obrane RH Davor Božinović posjetio je danas, 28. veljače 2011., 93. zrakoplovnu bazu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) u vojarni „Zemunik“ gdje se upoznao s aktivnostima i zadaćama 93. zb.

O planovima i njihovoj realizaciji u tekućoj godini ministra Božinovića je upoznao zapovjednik HRZ i PZO-a general bojnik Vlado Bagarić koji je posebno naglasio sudjelovanje HRZ i PZO-a u međunarodnim operacijama, kao i ulogu u pomoći civilnom stanovništvu u zemlji kroz sudjelovanje u protupožarnim aktivnostima, medicinskim letovima, te akcijama traganja i spašavanja.

Zapovjednik 93. zb i vojarne „Zemunik“ brigadir Miroslav Kovač održao je prezentaciju o vojarni i aktivnostima 93. zrakoplovne baze, dok je o modelima školovanja vojnih pilota i nastavnika letenja govorio zapovjednik Pilotske škole brigadir Željko Jurković naglasivši kako HRZ i PZO imaju kapacitete i potencijale i za školovanje pilota iz drugih zemalja.

U sklopu obilaska 93. zb u „Zemuniku“ ministar Božinović obišao je i Pilotsku školu Središta za obuku HRZ i PZO-a „Rudolf Perešin“, Eskadrile aviona i helikoptera 93. zb gdje mu je prezentirana tehnika na kojoj se školuju vojni piloti. Također, u sklopu obilaska Protupožarne eskadrile upoznao se sa spremnošću snaga HRZ i PZO-a u gašenju požara iz zraka. Ministar Božinović susreo se i s pilotima akro grupe „Krila Oluje“.

U svom obraćanju ministar Božinović je ukazao na značaj pilotskog poziva te potrebu njegove prezentacije, pogotovo mladoj populaciji. Također, rekao je kako 93. zb ima dobre potencijale da se razvije u regionalni zrakoplovni centar te da treba težiti prema realizaciji tog cilja.

Uz ministra Božinovića u radnom posjetu vojarni „Zemunik“ bili su i državni tajnik MORH-a Mate Raboteg, zamjenici načelnika GS OS RH general pukovnik Slavko Barić i kontraadmiral Zdenko Simičić, te načelnik Uprave za logistiku GS OS RH general bojnik Josip Stojković.

Ministar Božinović u posjetu HRZ i PZO u ZemunikuMinistar Božinović u posjetu HRZ i PZO u ZemunikuMinistar Božinović u posjetu HRZ i PZO u ZemunikuMinistar Božinović u posjetu HRZ i PZO u ZemunikuMinistar Božinović u posjetu HRZ i PZO u ZemunikuMinistar Božinović u posjetu HRZ i PZO u ZemunikuMinistar Božinović u posjetu HRZ i PZO u ZemunikuMinistar Božinović u posjetu HRZ i PZO u ZemunikuMinistar Božinović u posjetu HRZ i PZO u ZemunikuMinistar Božinović u posjetu HRZ i PZO u ZemunikuMinistar Božinović u posjetu HRZ i PZO u ZemunikuMinistar Božinović u posjetu HRZ i PZO u ZemunikuMinistar Božinović u posjetu HRZ i PZO u ZemunikuMinistar Božinović u posjetu HRZ i PZO u ZemunikuMinistar Božinović u posjetu HRZ i PZO u Zemuniku