Ministar obrane s ugovornim pričuvnicima HV-a Ivanom Kvesićem i Anđelom Kvesićem | Foto: MORH/ F. Klen

Ministar obrane s ugovornim pričuvnicima HV-a Ivanom Kvesićem i Anđelom Kvesićem

Ministar Banožić susreo se s Anđelom i Ivanom Kvesićem povodom osvajanja zlatne i brončane medalje na Mediteranskim igrama u Alžiru

Sportaši u Hrvatskoj vojscisadsdadadaMinistar obrane Mario Banožić susreo se u četvrtak 30. lipnja 2022. godine u Ministarstvu obrane u Zagrebu s vrhunskim sportašima-ugovornim pričuvnicima Hrvatske vojske, karatistima Anđelom i Ivanom Kvesićem, a povodom osvajanja zlatne i brončane medalje na Mediteranskim igrama u Alžiru.

Podsjetimo, hrvatski reprezentativac u karateu Anđelo Kvesić osvojio je zlatnu medalju u kategoriji iznad 84 kg, dok je Ivan Kvesić u kategoriji do 84 kg osvojio brončanu.

Ministar Banožić zahvalio je braći Kvesić što svojim sjajnim sportskim uspjesima promiču vrijednosti Hrvatske vojske u svijetu dodavši kako je iznimno ponosan što su ovi vrhunski karatisti dio velike vojne obitelji koja uvijek teži najvišim ciljevima i prihvaća sve izazove koji se pred nju postave.

“Pokazali ste sebi, nama i svijetu što može i ima hrvatska mladost – htijenje, samopouzdanje i sportsku odlučnost. Vašim trenerima i vodstvu kluba zahvaljujem u ime Ministarstva obrane i Hrvatske vojske što ste, zajedno sa svojim suradnicima u ovu ponosnu hrvatsku mladost ugradili strast prema sportu i ostvarenju izvrsnih rezultata”, rekao je ministar obrane dodavši kako je ovo još jedan od primjera kako je hrvatski sport neodvojivo povezan s Hrvatskom vojskom.

Braća Kvesić zahvalila su Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci na podršci koju im pružaju na njihovom putu ostvarivanja što boljih sportskih rezultata te su istaknuli kako im činjenica da su pripadnici HV-a, uvijek daje jedan dodatni motiv.

“Pred nama je put u Sjedinjene Američke Države gdje ćemo jedini iz reprezentacije predstavljati Hrvatsku na Svjetskim igrama koje će se održati u Birmighamu. Idemo u nove pobjede”, rekao je Anđelo Kvesić.

“Sedam mjeseci nakon teške operacije ramena, osvajanje brončane medalje u Alžiru ponovo je povratak među najbolje i za mene predstavlja jedan dodatni motiv”, kazao je Ivan Kvesić.

Susretu s braćom Kvesić u Ministarstvu obrane nazočio je i glavni savjetnik ministra obrane su general-bojnik Željko Živanović, savjetnik ministra obrane za vojna pitanja brigadni general Perica Turalija, posebna savjetnica ministra obrane za medije Ivana Franić, ravnatelj Uprave za ljudske potencijale Ivan Jušić, načelnik uprave J-1 Glavnog stožera OSRH brigadni general Ivan Zelić, glavni trener KK Hercegovina-Zagreb Danijel Vučić, predsjednik kluba KK Hercegovina-Zagreb Grgo Luburić, trener i sportski direktor kluba KK Hercegovina-Zagreb Boris Vujičić.

Ministar obrane s ugovornim pričuvnicima HV-a Ivanom Kvesićem i Anđelom KvesićemMinistar obrane s ugovornim pričuvnicima HV-a Ivanom Kvesićem i Anđelom KvesićemMinistar obrane s ugovornim pričuvnicima HV-a Ivanom Kvesićem i Anđelom KvesićemMinistar obrane s ugovornim pričuvnicima HV-a Ivanom Kvesićem i Anđelom KvesićemMinistar obrane s ugovornim pričuvnicima HV-a Ivanom Kvesićem i Anđelom KvesićemMinistar obrane s ugovornim pričuvnicima HV-a Ivanom Kvesićem i Anđelom Kvesićem