Ministar Vukelić na sastanku ministara obrane NATO-a u Bruxellesu

Sastanak ministara obrana zemalja NATO-a, na kojem sudjeluje i hrvatski ministar obrane Branko Vukelić, započeo je danas, u četvrtak 10. lipnja 2010. godine u Bruxellesu sastankom Sjevernoatlanskog vijeća i raspravom o prioritizaciji obrambenih resursa

Glavni tajnik NATO-a Andreas Fogh Rasmussen informirao je ministre o učincima mjera koje se odnose na prioritizaciju i planiranje resursa, što je u izravnoj potpori razvoju strateških sposobnosti te vođenju savezničkih misija i operacija.

U svojem izlaganju ministar Vukelić je podržao napore na području unapređenja procesa upravljanja resursima te uvođenju razmatranja resursnih aspekata pri donošenju odluka.

U drugom dijelu današnjeg sastanka ministri obrana NATO-a razgovarali su o misiji KFOR na Kosovu te nastavku planiranog smanjenja broja vojnika na terenu u narednom razdoblju. Ministar Vukelić istaknuo je u raspravi zadovoljstvo Republike Hrvatske poboljšanjem političko sigurnosne situacije na Kosovu te istaknuo podršku postupnom daljnjem smanjenju broja međunarodnih snaga KFOR-a. No, pritom je naglasio kako je vojna nazočnost NATO-a na Kosovu i dalje nužna i neophodna za mir i stabilnost u regiji.

Osoba za kontakt je načelnik Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a, Goran Grošinić, mob: 098/312-839.

Sastanak ministara obrane NATO-a u BruxellesuSastanak ministara obrane NATO-a u BruxellesuSastanak ministara obrane NATO-a u BruxellesuSastanak ministara obrane NATO-a u BruxellesuSastanak ministara obrane NATO-a u BruxellesuSastanak ministara obrane NATO-a u BruxellesuSastanak ministara obrane NATO-a u Bruxellesu