Ministri obrane Hrvatske i Srbije potpisali Sporazum o suradnji

U sklopu dvodnevnog posjeta Republici Hrvatskoj, izaslanstvo Ministarstva obrane Republike Srbije predvođeno ministrom Draganom Šutanovcem, primio je u utorak, 8. lipnja 2010. godine ministar obrane RH, Branko Vukelić

Tijekom susreta ministri Vukelić i Šutanovac potpisali su Sporazum o suradnji na području obrane. Republika Hrvatska potpisala je slične sporazume sa svim zemljama regije, kao i većinom država s kojima postoji bilateralna obrambena suradnja.

Potpisanim Sporazumom definirana je zajednička suradnja na području sigurnosne politike i planiranja obrane, vojno-znanstvenom području, području vojne izobrazbe, vojne medicine, vojne policije, operacije u potpori miru, atomsko-biološko-kemijske zaštite, te na području vojno-tehničke suradnje.

Nakon potpisivanja Sporazuma u izjavi za medije ministri su istaknuli da je dobra suradnja između Republike Hrvatske i Srbije na obrambenom području bitna za sigurnost i stabilnost u regiji, te da pridonosi sveukupnoj normalizaciji odnosa između dviju država. Osobito bitnima označene su mogućnosti suradnje koje se odnose na sudjelovanje u međunarodnim mirovnim misijama, vojno školovanje, te obrambene industrije dviju zemalja.

Ministri obrane Hrvatske i Srbije potpisali Sporazum o suradnjiMinistri obrane Hrvatske i Srbije potpisali Sporazum o suradnjiMinistri obrane Hrvatske i Srbije potpisali Sporazum o suradnjiMinistri obrane Hrvatske i Srbije potpisali Sporazum o suradnjiMinistri obrane Hrvatske i Srbije potpisali Sporazum o suradnjiMinistri obrane Hrvatske i Srbije potpisali Sporazum o suradnjiMinistri obrane Hrvatske i Srbije potpisali Sporazum o suradnjiMinistri obrane Hrvatske i Srbije potpisali Sporazum o suradnjiMinistri obrane Hrvatske i Srbije potpisali Sporazum o suradnjiMinistri obrane Hrvatske i Srbije potpisali Sporazum o suradnjiMinistri obrane Hrvatske i Srbije potpisali Sporazum o suradnjiMinistri obrane Hrvatske i Srbije potpisali Sporazum o suradnjiMinistri obrane Hrvatske i Srbije potpisali Sporazum o suradnjiMinistri obrane Hrvatske i Srbije potpisali Sporazum o suradnjiMinistri obrane Hrvatske i Srbije potpisali Sporazum o suradnjiMinistri obrane Hrvatske i Srbije potpisali Sporazum o suradnji