Obilježen Dan OS RH u misijama ISAF, UNDOF i KFOR

Pripadnici 17. HRVCON-a u međunarodnoj operaciji ISAF u Afganistanu, 6. HRVCON-a u mirovnoj misiji UNDOF na Golanskoj visoravni i  7. HRVCON-a u mirovnoj operaciji KFOR na Kosovu prigodno su obilježili 20. obljetnicu formiranja Oružanih snaga RH, Dan OS RH i Dan HKoV-a.

Tom prigodom, održano je postrojavanje pripadnika HRVCON-a u misijama ISAF, UNDOF i KFOR, svim pripadnicima pročitane su prigodne čestitke, te su uručeni izvodi promaknutim i pohvaljenim pripadnicima HRVCON-a.

Također, pripadnicima HRVCON-a u misijama ISAF, UNDOF i KFOR, prigodno su se obratili njihovi zapovjednici. Zapovjednik 17. HRVCON-a u misiji ISAF u Afganistanu  brigadir Blaž Beretin istaknuo je kako uspjeh pripadnika OS RH koji su postigli u ovih 20 godina treba biti poticaj svim naraštajima hrvatskih vojnika. Brigadir Beretin zahvalio se također svima koji su dali svoj doprinos istom, te su bili jamac sigurne budućnosti Republike Hrvatske i svih njenih građana.

Zapovjednik 6. HRVCON-a u mirovnoj misiji UNDOF na Golanskoj visoravni bojnik Denis Vuković istaknuo je kako su pripadnici 6. HRVCON-a izvrsno obavili svoje zadaće koje su stavljene pred njih, dok je zapovjednik 7. HRVCON-a u mirovnoj operaciji KFOR na Kosovu satnik Tihomir Majerić u svom obraćanju naglasio stručnost pripadnika HRVCON-a u izvršenju zadaća i besprijekornost na svim razinama u misiji KFOR.

U sklopu obilježavanja Dan OS RH, za pripadnike HRVCON-a održane su i svete mise za poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

[nggallery id=504]