Posjet zapovjednika Nacionalne garde Minnesote Zapovjedništvu za potporu | Foto: ZzP/ J. Cebić

Posjet zapovjednika Nacionalne garde Minnesote Zapovjedništvu za potporu

Zapovjednik Nacionalne garde Minnesote posjetio je Zapovjedništvo Zapovjedništva za potporu u vojarni “1. gardijske brigade ‘Tigrovi’ – Croatia” u Zagrebu

Zapovjednik Nacionalne garde Minnesote, general-bojnik Shawn Manke sa izaslanstvom, posjetio je Zapovjedništvo za potporu u vojarni “1. gardijske brigade ‘Tigrovi’ – Croatia” u Zagrebu. Ovo je ujedno prvi i nastupni posjet generala Mankea zapovjedniku Zapovjedništva za potporu.

Domaćin radnog sastanka ispred hrvatske strane bio je zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-pukovnik Mladen Fuzul. Tema sastanka bila je dosadašnja i buduća suradnja te razmjena iskustava između Nacionalne garde Minnesote i Zapovjedništva za potporu na području logističke potpore.

Savezna Država Minnesota postala je država partner s Republikom Hrvatskom 1996. godine. Kroz State Partnership Program. Nacionalna garda Minnesote uključena je u redovita godišnja zajednička uvježbavanja s Hrvatskom vojskom. Pored toga, zajedno s pripadnicima Hrvatske vojske sudjeluju u brojnim humanitarnim projektima diljem Republike Hrvatske te su aktivno uključeni u pomoć pri daljnjem razvoju sposobnosti i interoperabilnosti snaga Hrvatske vojske.

Posjet zapovjednika nacionalne garde Minnesote Zapovjedništvu za potporuPosjet zapovjednika nacionalne garde Minnesote Zapovjedništvu za potporuPosjet zapovjednika nacionalne garde Minnesote Zapovjedništvu za potporuPosjet zapovjednika nacionalne garde Minnesote Zapovjedništvu za potporu