Prenosimo iz Hrvatskog vojnika

Izvor: Hrvatski vojnik U eskadrili aviona 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO u vojarni Zemunik 28. srpnja započelo je selekcijsko letenje 18. naraštaja za osam kandidata koji se školuju za hrvatske vojne pilote.

Nakon što su uspješno završili program tehničke učionice i primjenjene teorije polaznici će tijekom praktične letačke obuke na avionu ZLIN 242 L pod stručnim vodstvom nastavnika letenja uvježbavati temeljne manevre aviona na zemlji i u zraku (vožnja, polijetanje, slijetanje, zaokreti, akrobacije) kroz 9 sati naleta.

Na kraju selekcijskog letenja provodi se ispit sa ispitivačem koji procjenjuje stupanj usvojenosti pojedinih elemenata letenja od strane kandidata i donosi ocjena o sposobnosti za studij vojnog pilota.

Zanimljivost ove selekcije je u činjenici što je u cijelosti provode nastavnici letenja članovi akro-grupe “Krila Oluje” koji ove godine slave petu godinu uspješnog djelovanja, a kandidati nisu skrivali svoje oduševljenje da će prve letačke sate učiti upravo od hrvatskih akro pilota.
Izvor: Hrvatski vojnik