Pripadnici 13. hrvatskog kontingenta sudjelovali u humanitarnoj utrci u Poljskoj | Foto: Romanian Armed forces/ Maria-Ioana Dohotar

Pripadnici 13. hrvatskog kontingenta sudjelovali u humanitarnoj utrci u Poljskoj

12 pripadnika i pripadnica hrvatskog kontingenta zajedno s pripadnicima savezničkih oružanih snaga sudjelovali su u humanitarnoj utrci za oboljelu djevojčicu iz Poljske

Pripadnici 13. hrvatskog kontingenta (HRVCON) aktivnosti ojačane Prednje prisutnosti (eFP – enhanced Forward Presence) sudjelovali su u nedjelju 11. veljače 2024. godine na humanitarnoj utrci na stadionu Mosir u Giżycku u Republici Poljskoj.

Naime, 12 pripadnika i pripadnica hrvatskog kontingenta zajedno s pripadnicima savezničkih oružanih snaga koje sudjeluju u NATO aktivnosti bili su angažirani u utrci u koju je organizirala Udruga Aktivna tvornica (Aktywna Fabryka) i Mladi sportaš (Młodym Atletą) za djevojčicu Zuziu iz poljske Osnovne škole br. 1 (Szkoły Podstawowej nr 1) u Giżycku koja boluje od raka i inspirira druge.

Prikupljena sredstva od utrke u cijelosti bit će namijenjena liječenju djevojčice i potpori obitelji tijekom dugotrajnog boravka u Institutu za majku i dijete, Klinike za onkologiju i onkološku kirurgiju u Varšavi.

Pripadnici Hrvatske vojske rado se odazivaju ovakvim aktivnostima humanitarnog karaktera i u zemlji i inozemstvu.

Pripadnici 13. hrvatskog kontingenta sudjelovali u humanitarnoj utrci u Poljskoj | Foto: 13. HRVCON