Pripadnici OS RH upućeni na područje Baranje

Temeljem današnjeg zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje ministar obrane Branko Vukelić donio je 4. lipnja 2010. odluku o upućivanju  još jednog NOS- a  (Namjenski organizirane snage) OS RH na područje Baranje u blizinu Belog Manastira

NOS koji je danas upućen na područje Baranje broji 200 vojnika, desetak transportnih kamiona za prijevoz (evakuaciju) stanovništva i materijalnih sredstava te ostala potrebna inženjerijska i logistička sredstva.

Podsjetimo, prvi  NOS upućen je u srijedu, 2. lipnja na teren na područje Oriovca  koji je činilo  ukupno 200 pripadnika Hrvatske kopnene vojske – vojnici, inženjerijski vod sa potrebnim strojevima, opremom i čamcima, te desetina veze, opskrbe i saniteta i još uvijek je na terenu.

U ovom trenutku u aktivnostima na područjima ugroženima od poplave sudjeluje više od 400 vojnika dok ostaje u  pripravnosti  pet posebnih Namjenski organiziranih snaga koji broje više od 1000  pripadnika OS RH.

Pripadnici OS RH upućeni na područje BaranjePripadnici OS RH upućeni na područje BaranjePripadnici OS RH upućeni na područje BaranjePripadnici OS RH upućeni na područje BaranjePripadnici OS RH upućeni na područje BaranjePripadnici OS RH upućeni na područje BaranjePripadnici OS RH upućeni na područje BaranjePripadnici OS RH upućeni na područje BaranjePripadnici OS RH upućeni na područje Baranje